Gruđani temeljito raspravili o izgradnji Sjeverne obilaznice

Danas je u Kinodvorani Grude Održana prezentacija i javna rasprava projekta “Izgradnje Sjeverne obilaznice Gruda”.

Na navedenoj javnoj raspravi predstavnici općine Grude i J.P. Ceste F BiH d.o.o. su prezentirali projekt „Izgradnje Sjeverne obilaznice Gruda“, što uključuje prezentaciju trase, izvedbeni projekt, sve faze realizacije, a naročito dio koji se odnosi na izuzimanje privatnog zemljišta na trasi obilaznice, pišu Grude Online.

Na početku, Šef Ureda Općinskog načelnika, Josip Tomić je objasnio nazočnima da je cilj prezentacije upoznati vlasnike zemljišta gdje bi cesta prolazila, cijepanju zemljišta te eksproprijaciji.

Grudski načelnik Ljubo Grizelj pozdravi je i zahvalio sve nazočnima koji su došli na javnu raspravu, te se zahvalio direktoru Cesta FBiH Ljubi Pravdiću koji je omogućio da projekt dosegne ove fazu. Spomenuo je da se o obilaznicama u Grudama pričalo i prije nego je on postao načelnik, te kaže da je ovo generacijski projekt za sve nas žitelje Gruda.

Dodao je kako se 2015 počelo ozbiljno razgovarati o Sjevernoj zaobilaznici te da su u suradnji s Građevniskim fakultetom uspjeli napraviti idealno rješenje te dovesti sve do ove faze da upoznamo žitelje s ovim projektom.

Solidno zanimanje građana oko izgradnje ove obilaznice

Adis Čampara, vođa projekta izgradnje Sjeverne zaobilaznice, rekao je da je novac za eksproprijaciju vlasnicima zemljišta osiguran.  Naglasio je kako su ljudi dobro upoznati sa problemom cesta ovdje. te koliko bi ova obilaznica od 2.7 kilometara, koja će se sastojati od dva mosta dužine 67 i 79 metara, bila važna za Grude.

Dodao je kako projekt ne uzima objekte, nema rušenja, uzimaju se samo parcele udaljene od kuća i ne stvara se šteta.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.