Grubeša: Nije problem u Milanu, problem je u zakonu

Ministar pravde BiH Josip Grubeša rekao je za N1 kako očekuje da će predsjednik Visokog sudskog i tužiteljskog vijeća Milan Tegeltija dati ostavku u četvrtak.

Grubeša je kazao kako on nije osoba koja će reći treba li Tegeltija dati ostavku, ali očekuje da će odstupiti.

Ono što trebam raditi jeste probati riješiti zakonska pitanja koja se tiču VSTV-a, jer ako Milan ode sutra, doći će neki drugi Milan. Nije problem u Milanu, problem je u zakonu, istaknuo je.

Ministar tvrdi da je bh. pravosuđe izdvojeni centar moći.

Neka mi oproste ljudi koji rade u pravosuđu, ja jesam njihov ministar i ja njih uvijek štitim, ali praktički pravosuđe bi trebalo biti na strani države. Ne kažem da država treba imati kontrolu nad pravosuđem, ali pravosuđe treba nekome odgovarati. Kako organizirati pravosuđe u BiH? Ja samo mogu reći da je jedino u BiH organizirano na ovaj način u svijetu, kazao je Grubeša za N1.

Grubeša navodi da bi jedan član VSTV-a u neke zapadnoeuropske zemlje podnio ostavku kada bi prešao na pješačkom na crveno.

Mi govorimo o BiH. I zato kažem da mi unutar BiH moramo pronaći zakonska rješenja koja će to definirati. Ipak naš mentalitet je poseban – nije opravdanje mentalitet, ali moramo pronaći način kako ćemo te stvari u pravosuđu maknuti, kazao je.

Smatra da nije u redu da se Tegeltija sastaje s političkim liderima, dodavši da ne zna kome predsjednik VSTV-a odgovara.

Mislim da je VSTV prošli tjedan napravilo dobar iskorak, jeste da su se oni međusobno sastali. Razgovarali su o problemu. Tu je Tegeltija trebao tražiti savjete i sugestije, pojasnio je. Prema njegovim riječima, VSTV se treba razdvojiti na sudski i tužiteljski dio, jer smatra da nije u redu da suci, tužitelji i odvjetnici biraju sve suce i tužitelje.

(www.jabuka.tv)


6 komentara

  • Daj te tuzilastvo, Sud i VSTV bosnjacima da oni sve kontroliraju procese i imenovanja i sve ce biti ured… Paraobavjestajna sluzba bivsa AID i danas je jaca nego OSA jer veliki dio tih kadrova se prebacio u OSA i radi mimo zakona onako kako im naredi Osmica, Bakir i SDA. Bosnjaci su i dalje zadrzali stare kadrove i vode , obnasaju paralelne i nelegalne radnje kroz ove institucije. Ne prati se i ne prisluskuje koga naredi Sud i tuzilastvo nego koga naredi Osmica i Bakir radi svojih licnih interesa i interesa SDA …

  • Grubesa ako zelis biti castan ministar onda pokreni proceduru u tuzilastvu i Sudu i rijesi ubistva Leutara, Delalica, Ugljena, gen. Santica i kroz te procese ce biti razotkriveni svi oni koji od BiH prave islamisticku drzavu i drzavu gdje bi neki pravili poredak is kafane i stranackih centrala. Teroristicki cin ubistva doministra MUPA je velika sramota i ljaga za BiH pravosude. Puno toga se zna o ovom i rim slucajevima ali se izgleda u to ne smije barnuti.. Sto nam to govori ima li netko u ovoj drzavi tko je iznad zakona i institucija… Grubisa budi castan ministar i pomreni proceduru oko ovih ubistava. Baresa Colak i Borjana Kristo su to mogli isto da urade i trebali ali nisu. Vjerovatno oni znaju sto je pozadina ne diranja u ,, osije gnjezdo,,…

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.