Grmoja Jandrokoviću: Izašlo je da ste radili protiv trećeg entiteta i Hrvata u BiH

Prva ovotjedna sjednica Sabora od samog početka počela je burno pa su pljuštale i opomene. Naime, na izlaganje HDZ-ove Ljubice Maksimčuk reagirao je Mostov Nikola Grmoja, a na njega i predsjednik Sabora Gordan Jandroković.

Maksimčuk se osvrnula na obljetnicu pada Bosanskog Broda i potom prozvala tobožnje velike zagovornike hrvatskog naroda u BiH, prenosi 24sata.hr.

Najkrvavije je to razdoblje za ljude s obje strane rijeke Save. Današnji dan za mnoge Posavljake jedan je od najtežih u godini. Taj jezivi dan uništio je živote i snove tisuće ljudi, a u toj višemjesečnoj bitci nije bilo ljudskosti. Neki tobože veliki zagovornici hrvatskog naroda u BiH izlazeći za ovom zagovornicom ponekad spomenu Hrvate u BiH, a onda kad im zakonskim prijedlozima mogu pomoći, ti isti napuštaju sabornicu prije glasanja ili glasuju protiv, poručila je.

Grmoja se javio se za povredu Poslovnika.

Jasno je da se referira na moj slobodni govor od petka i pozvao bih je da reagira i zaštiti Hrvate iz Odžaka i Posavine, gdje lokalne HDZ-ove strukture pogoduju poduzetnicima M SAN grupi umjesto da poljoprivredno zemljište dodjele tim našim Hrvatima, rekao je pa zaradio opomenu od Jandrokovića jer se nije radilo o povredi Poslovnika već je replicirao zastupnici.

A onda je i Maksimčuk dobila opomenu jer se upustila u raspravu s Grmojom.

Obmanjujete javnost, poručio joj je Grmoja pa dobio i drugu opomenu.

No, nije odustajao, a Jandroković ga je upozoravao da će dobiti i treću, čime će mu biti onemogućen daljnji govor.

Pa zašto se bojite? Izašlo je da ste radili protiv trećeg entiteta i prava Hrvata u BiH, izašli su dokumenti, je li to razlog da mi ne date govoriti, pitao je.

Predsjednik Sabora mu je odbrusio da obmanjuje i laže.

Te vaše optužbe su pale u vodu već davno, bezobrazna laž, rekao je Jandroković.

Početak ove rasprave pogledajte od 3. minute.

Grmoja: Moramo prestati izjednačavati HDZ BiH i Hrvate u BiH

WikiLeaks otkriva: Zagovaranje trećeg entiteta od Bože Ljubića je glupo i neprihvatljivo

(www.jabuka.tv/Foto: Patrik Maček/Pixsell)13 komentara

  • Sam nadimak njonjo sve o njemu govori. Najveće elementarne nepogode hrvatskom narodu dolaze od skj političara na vlasti. Pojavit će se i kod nas nadamo se neki vodja,ali pravi vodja.

    • Njonji bi možda još bolje pasao nadimak Šonjo. Smrad koji se vrti kako vjetar puše. Što rade ti DORH -ovi, USKOCI i druge agencije, što ne ispitaju podrijetlo njegove imovine? Njonjo je najveći smrd u hrvatskoj politici – bez konkurencije.

  • Antemurale emeritus i trajni vaseljenski upravitelj hijeroglifus blagoglagojivus kulturiensis kotlinientis ciganientis univerzitatis stolae napisao:

    Hrvatski ćovjek, žitelj, i narod, nema razloga za zabrinutost. Grmonja, Panj, Njonjo, Brat s Pantovčaka, Plameni Jazavac, Dobročinitelj i Gospodin iz Laktaša, između ostalih, skrbe o opstanku, ostanku, identitetu, legitimitetu, konstitutivnosti, euroatlantskim aspiracijama, jednakopravnosti i ravnopravnosti.

  • ma samo HDZ, idemo po nove glasove, fotelje su vruće, treba se uhljebiti pa će biti hapanja, lijeva ruka desni džep, treba se dobro nalizati tuđe guzičetine da se dobije prilika biti MLADEŽ HaDeZea, samo biti poslušni ćukica pa će biti prilike.

  • toje politicki enditet.dase bih podjeli.to necete nikad dobit.nikad.nisu hrvati imali svoju zasebnu jedinicu.takoisto srbi.to nepostoji u dejtonskom ustavu komese nesvida u bih nek promjeni drzavijanstvo.vatikanska crkva.u bih i hrvaskoj potkopavaju mir u bih.crkva viseje aktivna politicki nego na vjerskom nivovu.

  • A gdje su nasi zastupnici iz BiH u Hrvatskom Saboru, jesu li zivi ili su sve probleme rijesili Saborskom placom od 24 tisuce kuna i drugim privilegijama koje idu uz to. Dokopali se hrvatine Zagreba i rijesili sva hrvatska pitanja u BiH.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.