Grlić Radman s biskupom Komaricom o opstanku Hrvata u Banjalučkoj biskupiji – Jabuka.tv

Grlić Radman s biskupom Komaricom o opstanku Hrvata u Banjalučkoj biskupiji

Ministar vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske Gordan Grlić Radman razgovarao je u srijedu s banjalučkim biskupom Franjom Komaricom o nastojanjima da se na području Banjalučke biskupije, najteže stradale katoličke biskupije u BiH, osigura ostanak i povratak Hrvata i katoličkih vjernika.

Ovaj sastanak je bio tematski nastavak sastanka kojeg je banjalučki biskup Franjo Komarica održao 22. veljače 2021. godine s premijerom Andrejom Plenkovićem.

Tema sastanka bila je daljnja potpora Hrvatske nastojanjima biskupa Komarice da se na području Banjalučke biskupije osigura ostanak i povratak Hrvata i katoličkih vjernika te time udahne novi život ovoj zasigurno najteže stradaloj katoličkoj biskupiji u Bosni i Hercegovini, stoji u priopćenju.

Biskup je ministra Grlića Radmana upoznao s planovima revitalizacije jednog od najvažnijih vjerskih i kulturnih objekata u svojoj biskupiji – trapističkog samostana Marija Zvijezda i aktivnostima utemeljiteljskog odbora Europskog centra za mir, međureligijsku i međunarodnu suradnju “Marija Zvijezda” u Banja Luci.

Biskup Franjo Komarica je na kraju sastanka zahvalio ministru na njegovom zalaganju za Hrvate u Bosni i Hercegovini te su se također složili kako je dobar položaj Hrvata u Bosni i Hercegovini ulog u stabilnost i sigurnost same Hrvatske, priopćilo je Ministarstvo vanjskih i europskih poslova RH.

(www.jabuka.tv | Foto: MVEP RH)


5 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.