Grlić Radman: Raspodjela mandata u BiH se mora dogoditi prije, a ne nakon izbora

Ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman održao je konferenciju za medije u središnjici HDZ-a.

Povod konferencije je boravak predsjednika Europskog vijeća Charlesa Michela u BiH. To je prvi predsjednik najvišeg političkog tijela EU-a koji boravi u BiH isključivom zaslugom premijera Andreja Plenkovića, naveo je.

Odrađen je dobar posao, razgovor, dogovor. Na razgovoru su ujutro bili predstavnici bošnjačkog naroda, hrvatskog naroda. U fokusu su bile europske integracije, njihov europski put i stjecanje statusa kandidata. Svi smo spremni učiniti još jedan korak – sjednica Europskog vijeća. Prije toga bi predstavnici trebali usuglasiti konsolidirani put, odnosno zajednički dogovor kako bi se napravila mapa puta u koju bi se stavila i sveukupna dinamika svega što bi se učinilo kako bi BiH imao perspektivu.

Osvrnuo se i na izborni zakon u BiH.

Teško da se izborni zakon može dogovoriti u ovih nekoliko mjeseci u izbornoj godini. A bilo je vremena. Najvažnije je da bi se do izbora dogovorili o raspodjeli mandata. Sada, a ne poslije izbora, komentirao je.

Dotaknuo se i predsjednika Zorana Milanovića.

Predsjedniku zaista nije lako, a možda mu nekada nije ni dobro. Poštujem instituciju predsjednika, ali puno je naštetio i srozao dignitet predsjednika. Nečuveno je da se može služiti takvim rječnikom. Šteta koju radi, to nije normalno. Svojim djelovanjem pali žigicu na suho sijeno. Zavađa hrvatski narod – politički i etnički. Ruši ustavno-pravni poredak Hrvatske, rekao je, prenosi Dnevnik.hr.

(www.jabuka.tv | Foto: Alexander Shcherbak/News.com)

13 komentara

  • Cuj ovog glupsona izborni zakon se ne moze mjenjati ali je najvažnije dogovarati o mandatima. Valjda mandate dobiju oni koji osvoje glasova naj vise ili se to moze dogovoriti. Cemu onda izbori glupsone jedan. Do koje mjere oni idu sa lazima i obmanama..

  • Ministre ti si čovjek za stado ovaca i diple.Stvarno se trudiš popljuvati svoj narod ili si retard pa nisi dorastao poslu koji ti je dodjeljen.Što ovaj u komentaru kaze kako se ti misliš dogovarati o mandatima ako su oni rezultat nakaradnih izbora.NAKARADO JEDNA JADNA.

  • Ova karikatura od ministra i od čovjeka je ovom izjavom nadmašio samog sebe. Pa ne možeš vjerovati šta čovjek priča. Tko njega može ozbiljno doživljavati i kome on ovakav može pomoći?! Moj Plenkoviću šta ti je, kako možeš ovog smiješnog čovjeka imati za ministra i to ministra vanjskih poslova. Molim te ne šalji ga više da nam pomaže i neka se nigdje ne javlja nama u zaštitu.

  • Šta smo mi Bogu skrivili pa se ovakvi likovi šprdaju s nama..desetljećima.Još malo pa nestalo.Ne znam sta ce HR kad nas potpuno nestane u BiH a to je jos samo 10..20 godina.Ode sve odavde a i ja bi da sam imalo mlađi.Zamislite provesti čitav rat s puškom,mala dica kuci..onda pußimo do kraja a ta mala dica ,sada zreli ljudi od 30..35 godina moraju kopat kanale i stavljat pelene po EU.
    Bravooo bravoo super vodite svoj narod.
    STOOOKOOO JEDNA I BAGRO.

  • Karikatura je malo reći za ministra HDZ-ovog seronju, tuga i jad tko nas predstavlja. Gdje je sada drug Plenković i drug Čović pusta obećanja. Stranka najvećeg dijela uhlebljenih komunista, udbaša, izdajnika i njihovih potomaka.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.