Grlić Radman: Komšić nije izabran glasovima Hrvata i to se mora promijeniti

O važnosti Krimske platforme, ali i drugim vanjskopolitičkim temama u emisiji “A sada vlada ” govorio je ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman.

Ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman ističe kako je parlamentarni sastanak Krimske platforme događaj od izuzetne važnosti ne samo za Hrvatsku koja je bila domaćin, nego i za cijeli demokratski svijet, piše HRT.

Ovo je kako mnogi kažu, veleban skup po svom opsegu, po sudionicima, po razini predstavnika – došlo je 55 predstavnika nacionalnih parlamenata, parlamentarnih skupština i međunarodnih organizacija. Sav demokratski svijet je ovdje bio uključen. Ovaj je skup organiziran u pravo vrijeme i doista je vrlo važan. Svijet nikada kao sada nije tako snažno opredijelio za multilateralizam, za svijet koji počiva na pravilima i propisima, međunarodnom pravu, jedinstvu, na poštivanju ljudskih prava. Ovo je događaj od izuzetne važnosti ne samo za Hrvatsku koja je bila domaćin, nego i za cijeli demokratski svijet, naglasio je Grlić Radman.

Ministar vanjskih i europskih poslova ističe kako Hrvatska snažno podržava i od samih početaka je snažno podržavala europsku perspektivu BiH.

Hrvati u Bosni i Hercegovini su iskazali veliko zanimanje i angažman da se formira vlast što prije kao bi se stekao kandidacijski status BiH za članstvo u Europskoj uniji. To je preduvjet kao i donošenje određenih zakona. Hrvatska snažno podržava i od samih početaka je snažno podržavala europsku perspektivu BiH. Situacija u BiH je puno bolja nego što je bila, Hrvati sigurno neće biti preglasani kada je u pitanju Dom naroda, ali što se tiče Predsjedništva Hrvati u BiH nisu zadovoljni i dalje nemaju svoga predstavnika u Predsjedništvu, još uvijek Hrvatima predstavnika bira većinski narod, dakle Bošnjaci. Željko Komšić je nelegitimni predstavnik, nije izabran glasovima Hrvata u BiH i to se mora mijenjati, poručio je ministar Grlić Radman.

(www.jabuka.tv)

13 komentara

 • sva tri konstutivna Naroda u BiH su za vrijeme rata imali svakl svoju Vojsku ili Armiju !
  Svaki Narod u BiH prije i posle rata je imao svoje predstavnike u svim vlastima u BiH.
  posve je jasno da Komšić u ratu nije birao vojsku Hrvata u BiH nego je po svojoj volji izabrao da ide u Armiju Muslimana u BiH.
  Hrvati na izborima nisu većinski birali Komšića nego B. Krišto.
  sve je čisto i jasno kao dan.

 • Komšić ovo Komšić ono , smatrate nas svojima ,a u Domovinskom ratu ste nas niz vodu pustili.
  Komšić po meni ništa gore nije napravio nego Čović, štoviše Čović je pokrao sve i omladinu iselio… Nas ako smatrate svojima onda morate i Ruse razumijeti , a ne se pederisati po Briselu…

 • I sto si nam novo rekao gos. Radman sto već i ptice na grani znaju. Kao ministar mozes učiniti da se sto promjeni ali vama u Plenkijevoj vladi odgovara ovako stanje.

 • A jesu se unitaristu islam-jugo raja dočepali “jabuke” pa pišaju sve što je hrvatsko u bih.
  Komšić je se borio za islamsku državu BiH, zsta kao fol “građansku”zato ga muslimani i nagrađuju glasovima.

 • A zašto bi se mijenjalo? Nije legitiman? Je li legitimna u prvome redu država 3 konstitutivna naroda od 2 entiteta gdje jedan nosi nacionalan predznak sa ubjedljivom većinom, neslavnog porijekla?

 • Točno, nije legitimno, legitimno bi bilo 3 naroda i 3 federalne jedinice. Ili će tako bit ili će se raspasti. A ovaj ser.nja iznad pto govori koliko je Čović raselio, Armija BH ,Komšićeva armija je ubila nekoliko tisuća Hrvata i protjerala oko 200 tisuća, više su nas oni protjerali nego Srbi. Pokušavanje izvrtanja istine ti baš ne ide. Inaš informacije kod biskupa koliko je Hrvata protjerano iz Bosne. Gdje je bila Herceg Bosna i gdje se podiglo gospodarstvo, posla nikad više, dosta se ljudi vratilo a ti samo sanjaj da ćemo otići. Nećeš razbojniče, što ste protjerali, protjerali. Ono što je obranio HVO je naše, vi se širite na 20 posto teritorija, to nas ne zanima uopće.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.