Greta Thunberg donirala 200.000 dolara UNICEF-u za pomoć djeci

Klimatska aktivistica Greta Thunberg uključila se u borbu protiv covida-19 i pokrenula kampanju s UN-om za zaštitu djece kupnjom sapuna, maski, rukavica i higijenskih potrepština.

Thunberg će UNICEF-u donirati 200.000 dolara iz fonda koji je pokrenula u borbi protiv klimatskih promjena, najavio je UNICEF.

Kao i klimatska kriza, pandemija koronavirusa je kriza dječjih prava, priopćila je Thunberg.

To će utjecati na svu djecu, sada i dugoročno, ali ranjive skupine će biti najviše pogođene.

Djeca će biti ozbiljno pogođena nestašicom hrane, opterećenim zdravstvenim sustavom, nasiljem i gubitkom obrazovanja zbog covida-19, dodaje švedska tinejdžerica.

Sredstva će se potrošiti na kupnju sapuna, maski, rukavica i higijenskih potrepština djeci, navodi UNICEF.

Iako su djeca u velikoj mjeri pošteđena izravnog zdravstvenog utjecaja koronavirusa, globalna kriza mogla bi rezultirati smrću još stotina tisuća djece u 2020., upozorio je UN.

Još 66 milijuna djece moglo bi postati ekstremno siromašno ove godine zbog pandemije. U svijetu u siromaštvu već živi 386 milijuna djece, prema podacima iz 2019.

Djeca i mladi najteže su pogođeni učincima covida-19, rekla je izvršna direktorica UNICEF-a Henrietta Fore.

Greta je donirala sredstva kroz svoju neprofitnu organizaciju. Osnovala je Zakladu Grete Thunberg u veljači za borbu protiv klimatskih promjena.

Tinejdžerica (17) je privukla pažnju prosvjedom ispred švedskog parlamenta 2018. i u međuvremenu je stekla međunarodnu slavu.

(Hina)


11 komentara

  • Odakle im inspiracija da ovoliko lazu….mala Greta znamo te ciji si clan…uslikana s Billom Geitsom..//Gretica paravan BILLU //ljepo se druze…Nasli nama mazat oci…hehe…Hajde mala igraj se s lutkicama… nisi jos ni ciklus dobila…. Mozda si ti taj novorodjeni antihrist?? Stas bona ti donirat.. malena marionetica Gretica..zlo ti se u ocima vidi….. Iz malena se trn ostri… A? Hehe jadno i providno.. ONA CE DONIRAT
    ONA??? ZLO NOVOTODJENI ANTIHRIST ko zna prepoznat…

  • Maknite ovi malo i neka je netko spasi iz kaljuze u koji su je uvukli, masoni, globalisti,, lesinari,, kojim nista nije sveto osim moci i novca. A gdje ih ova mala zaradila. Boze sacuvaj ovog zla koje je zavladalo svijetom. Koriste djecu, bolesne, stare nemocne i koriste svoju moc kroz medije i truju svijet..

  • Ova njena donacija, ovi sto manipuliraju ovom djevojkom i zele manipulirati svima nama pokazuje u kakvom bolesnom drustvu zivimo. Bolesno i jadno.,!

  • TUKA MALA, BAŠ SAN SE PITA NEŠTO DI JE ZADNJA TRI DANA.
    BOLI NAS NEKA STVAR ZA NJU. ISTO KAO I ZA ONU DRUGU TUKU -JELENU FEBRUARKU KOJA NAS MALTRETIRA ČIM OTV ORIMO NOVINE ILI BILO KOJI DRUGI MEDIJ.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.