Graničnoj policiji BiH uručena suvremena tehnička oprema, donacija češke vlade

Graničnoj policiji Bosne i Hercegovine (GPBiH) danas je uručena suvremena tehnička oprema za nadzor državne granice, koja će u značajnoj mjeri olakšati rad policije u borbi protiv ilegalnih migracija.

Radi se o donaciji Republike Češke u iznosu od milijun eura, namijenjenog za jačanje zaštite granice, koja uključuje termovizijske kamere, bespilotne letjelice, opremu za otkrivanje otkucaja srca i disanja…

Tim povodom, u sjedištu Granične policije BiH u Sarajevu upriličena je ceremonija primopredaje kojoj su, između ostalih, nazočili ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić, veleposlanik Češke Republike u Bosni i Hercegovini Jakub Skalnik i rukovodstvo Granične policije BiH predvođeno direktorom Zoranom Galićem.

Ministar Mektić je iskazao zahvalnost Vladi Češke Republike povodom donacije Ministarstvu sigurnosti BiH. Istaknuo je da se radi o modernoj i tehnološki naprednoj opremi koja će olakšati rad graničnim policajcima i poboljšati učinkovitost u otkrivanju ilegalnih migranata i povećati sigurnost granice, ali i biti doprinos cjelokupnoj europskoj sigurnosti i zajedničkoj borbi protiv ilegalnih migracija.

Naravno, ova sama oprema neće moći riješiti problem migracija u BiH. Ali, apliciraćemo kod nekih europskih fondova i donatora, jer opremanje Granične policije i njeno tehničko osuvremenjivanje mora biti stalan proces, kazao je Mektić.

Ambasador Češke u BiH Jakub Skalnik je naglasio da ga raduje činjenica da je Granična policija BiH dobila novu opremu koja će pomoći policajcima na terenu u svakodnevnom radu.

Direktor Galić u obraćanju medijima je istakao da je specifičnost ove donacije u tome što je došla na traženje i po zahtjevu koje je napravila Granična policija BiH. Podcrtao je da je nabavljena specijalistička oprema koja može zamijeniti po nekoliko policijskih službenika, priopćeno je iz Ministarstva sigurnosti BiH.

(Fena)


1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.