Granični policajac uzeo 250 eura mita

Tužitelj Odjela III Tužiteljstva BiH podigao je optužnicu protiv Milenka Krunića, rođenog 24. studenog 1976. godine u Gradišci, državljanina BiH, uposlen kao granični policajac na JGP Gradiška.

Tužiteljstvo BiH navodi da se optuženi tereti da je 25. svibnja 2015. godine, radeći kao policijski službenik Granične policije na graničnom prijelazu Gradiška, prilikom obavljanja redovnih graničnih provjera pri izlasku iz BiH, nezakonito zahtijevao i primio dar, da u okviru svojih ovlasti izvrši određene aktivnosti i radnje koje bi morao izvršiti.

”On se tereti da je, prilikom kontrole građana koji su se nakon posjete BiH vraćali u Austriju, a radi stjecanja nezakonite koristi, njima rekao da su počinili težak prekršaj, jer se za vrijeme vikend boravka u BiH nisu prijavili policijskim tijelima. Rekao im je da je za taj prekršaj propisana kazna od 500 eura po osobi, nakon čega je tražio dar u iznosu od 250 eura, kako bi navodno isposlovao da navedeni ne budu procesuirani kod suca za prekršaje”, navodi se u priopćenju Tužiteljstva BiH.

Dodaje se da mu je nakon toga putnica, koja je povjerovala da on to može učiniti, dala iznos od 250 eura, koji je stavila u putovnice, a koje je navedeni nakon toga uzeo i zadržao.

Optuženi se tereti da je, kao službena osoba u institucijama BiH, zahtijevao i primio dar, da u okviru svojih ovlasti izvrši radnju koju bi morao izvršiti, te na taj način počinio kazneno djelo primanje dara ili drugih oblika koristi.

Optužnica je proslijeđena Sudu BiH.

(Fena)


8 komentara

  • Pa ljudi moji ok treba kaznit sve po propisu nspravljeno u redu. Sada pazite ovo: znači puno ime prezime adresa sve su dali ok slazem se. Ali molim vas dajte ovako podatke od DILERA od KRIMINALACA koji su uhvaceni za drogu u toj “spektakularnoj akciji” hajde policijo objavite imena tih ljudu koji truju sve okolo. Nije mi jasno da je ovaj policajac za 250€ sto je uzeo mita ovako proglasen i iznesen javno, a ti DILERI apsolutno nista. Komu sta znace inicijali, nikom jer to je opet mazanje očiju ljudima i normalnom svijetu.

  • A zasto vec kad se objavljuje ovakva sica se ne objavi imenom Rudolf Jurkovic inspektor sa 3 zvijezde koji je nemilice tukao i mlatio zenu i drzao je u kucnom pritvoru? To ste zataskali jer ima zaledjinu iako je prijavljivano vise puta na policiju. Mozda jer unutarnja sakrije te dopise?

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.