Granična policija BiH upozorava: Ukoliko idete na Jadran, izbjegavajte MGP Doljani

Koje sve granične prijelaze možete koristiti na putu prema moru ili u kontra pravcu, kako biste izbjegli višesatno zadržavanje na granici sa Hrvatskom?

Na Međunarodnom graničnom prijelazu Doljani bilježi se povećana frekvencija putničkih motornih vozila, kao i autobusa koja je uzrokovana otvorenom ljetnom turističkom sezonom i sve većim brojem stranih državljana koji posjećuju Bosnu i Hercegovinu.

U cilju smanjenja zadržavanja vozila na MGP Doljani/Metkovići, Granična policija BiH podsjeća građane da u namjeravanom prelasku državne granice na putu prema moru ili u kontra pravcu mogu koristiti i novi Međunarodni granični prijelaz Bijača/Nova Sela, kao i međunarodne granične prijelaze: Zvirići/Prud, Crveni Grm/Mali Prolog, Orahovlje/Orah, Ivanica/Brgat, Gorica/Vinjani Donji i Osoje/Vinjani Gornji.

U odnosu na Međunarodni granični prijelaz Doljani svi nabrojani prijelazi imaju značajnije manju frekvenciju prometa vozila i putnika. Granična policija BiH je za vrijeme ljetne turističke sezone povećala i broj policijskih službenika koji vrše graničnu kontrolu na graničnim prijelazima na jugu Bosne i Hercegovine.

Također ovom prilikom ističemo da putnici u namjeravanom prelasku državne granice na sjevernijem dijelu BiH, osim preko najfrekventijih MGP Bosanski Brod i Bosanska Gradiška granicu mogu prijeći na graničnim prijelazima u njihovoj blizini: preko MGP Šamac ili MGP Donja Gradina.

(www.jabuka.tv)
Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.