Granična policija BiH spriječila krijumčarenje cigareta te foto i mobilne opreme – Jabuka.tv

Granična policija BiH spriječila krijumčarenje cigareta te foto i mobilne opreme

U okviru operativne akcije ”Bastion” pripadnici Jedinice granične policije Trebinje 13. rujna 2015. godine spriječili su krijumčarenje 7.750 kutija cigareta bez akciznih markica, i to: 3.250 Merilyn, 3.000 Marble, 1.500 Trokadero te kilogram rezanog duhana.

Krijumčarenje je otkriveno u graničnom pojasu na području Bileće kada su državljanin Crne Gore Z.A. (1968.), koji je upravljao vozilom Mitsubishi crnogorskih registarskih oznaka, i bh. državljanin S.M. (1981.), koji je upravljao Mitsubishijem bh. registarskih oznaka, prebacivali cigarete iz jednog u drugo vozilo pokušavajući ih prokrijumčariti iz Crne Gore u BiH.

Otkrivene cigarete, vozila i drugi dokazni materijali nađeni prilikom pretresa privremeno su oduzeti. Z.A. i S.M. lišeni su slobode i protiv njih će Tužiteljstvu BiH biti dostavljen izvještaj o počinjenom kaznenom djelu ”krijumčarenje”. Vrijednost otkrivenih cigareta procjenjuje se na oko 18.000 KM.

Pripadnici Granične policije BiH 13. rujna 2015. godine u 6.45 sati prilikom granične kontrole autobusa Mercedes, njemačkih registarskih oznaka, otkrili su tehničke uređaje, mobilne telefone, fotoaparate i tablete bez potrebne dokumentacije. Autobus je kontroliran u mjestu Sijekovac na području Broda, a njime je upravljao T.D. (1989.), državljanin BiH. Otkrivena roba predana je službenicima Uprave za neizravno oporezivanje BiH na daljnje postupanje.

Policijski službenici Jedinice granične policije Brčko 12. rujna 2015. godine u 18.00 sati lišili su slobode državljanina Republike Hrvatske I.M. (1977.) nakon što je graničnom kontrolom utvrđeno da ga potražuje Osnovni sud Bijeljina zbog kaznenog djela ”krivotvorenje isprave”. Osoba je kontrolirana na ulazu u BiH na Međunarodnom graničnom prijelazu Brčko. I.M predan je službenicima Sudske policije Bijeljina, priopćeno je iz Granične policije BiH.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.