U Drinovcima pronađena plantaža indijske konoplje, uhićene dvije osobe

Službenici Središnjeg istražnog ureda GPBiH i Jedinice granične policije Gorica jučer su na području Gruda lišili slobode S.V (1988) i T.V. (1992) zbog postojanja osnova sumnje da su počinili kazneno djelo “neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga”, priopćeno je iz GPBiH.

Državljani BiH sumnjiče se da su u mjestu Drinovci zasadili i uzgajali indijsku konoplju u cilju proizvodnje marihuane. Prethodno policijski službenici locirali su zasad 38 stabljika indijske konoplje težine 27 kilograma. Osumnjičene su identificirali nadzorom, traganjem i zasjedom.

Granična policija BiH ovom prilikom zahvaljuje pripadnicima Ministarstva unutarnjih poslova Zapadnohercegovačke županije (ZHŽ) na tehničkoj potpori prilikom vršenja uviđaja.

U 2016. godini zaplijenjeno je više od 600 kilograma opojne droge

GPBiH, navodi se u priopćenju, nastavlja niz uspješnih aktivnosti na otkrivanju i suzbijanju zloupotreba opojnih droga.

Količine oduzetih opojnih droga, kao i broj evidentiranih slučajeva u 2016. godini, značajno premašuje statistike iz prethodnih godina. Bolji rezultati proizvod su kontinuiranog rada pripadnika GPBiH na suzbijanju zloupotreba opojnih droga, ali i prioriteta u radu koje su postavili rukovoditelji ove policijske agencije.

U 2016. godini zaplijenjeno je više od 600 kilograma opojne droge. Otkrivena su četiri zasada indijske konoplje težine 298 kilograma na području Gruda. Na Međunarodnom graničnom prijelazu Zupci pripadnici GPBiH oduzeli su 52 kilograma marihuane, a na MGP Klobuk 13 kilograma. Na području Velike Kladuše otkriven je zasad 61 stabljike indijske konoplje težine 61 kilogram. Na području Bijeljine otkriven je zasad 152 stabljike indijske konoplje težine 193 kilograma i zaplijenjeno je 6,3 kilograma marihuane, podsjećaju iz GPBiH.

(Fena)


6 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.