Granična policija BiH dobila vrijednu donaciju od MUP-a Republike Hrvatske

Ministarstvo unutarnjih poslova Republike Hrvatske doniralo je vrijednu opremu Graničnoj policiji Bosne i Hercegovine.

Riječ je o ručnim termovizijskim kamerama, zaštitnim prslucima, štitnicima za ruke i noge, torbama za nošenje opreme, zaštitnim kacigama i drugoj opremi.

Granična policija BiH se godinama bori s manjkom specijalističke opreme, što katkad otežava rad policijskim službenicima. Ravnatelj Granične policije BiH Zoran Galić rekao je da je donirana oprema MUP-a Republike Hrvatske od iznimnog značaja za Graničnu policiju BiH.

Ovim putem zahvaljujem Ministarstvu unutarnjih poslova Republike Hrvatske na vrijednoj donaciji koja će uveliko pomoći našim policijskim službenicima tijekom obavljanja zadaća i aktivnosti u zaštiti državne granice. Jasno je da je jedan od većih problema GP BiH manjak specijalističke opreme te nam je svaka donacija jako važna. MUP RH je i na ovaj način iskazao podršku Graničnoj policiji BiH te vjerujem da će se naša dosadašnja uspješna suradnja i nastaviti, istaknuo je Galić.

Pripadnici GPBiH suočeni su s povećanom razinom rizika u obavljanju svojih dužnosti, pogotovo za vrijeme migrantske krize te je od suštinske važnosti da imaju dovoljno specijalističke opreme kako bi se adekvatno zaštitili, a time i štitili državnu granicu, priopćeno je iz Granične policije BiH.

(www.jabuka.tv)


1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.