Granična policija BiH: Bombama krenuo na granicu; Oduzeto 120 kg duhana

Radeći na sprječavanju nezakonitog prometa roba preko državne granice pripadnici Jedinice granične policije Orašje su 18. travnja 2015. godine spriječili krijumčarenje 120 kilograma rezanog duhana.

Duhan je otkriven prilikom granične kontrole putničkog motornog vozila Mercedes, austrijskih registarskih oznaka, u graničnom pojasu Tolisa na području Orašja. Dodatnim provjerama utvrđeno je da je vozilo odjavljeno iz Austrije i da su na njemu nepripadajuće registarske oznake. U trenutku granične kontrole u vozilu su se nalazili B. M. (1970.) i V. M. (1983.), državljani Bosne i Hercegovine. Duhan i vozilo su privremeno oduzeti, dok će izvještaj o počinjenim kaznenim djelima ‘krijumčarenje’ i ‘krivotvorenje’ biti predan Tužiteljstvu BiH.

Pripadnici Jedinice za podršku i kontrolu Terenskog ureda Istok Višegrad su 18. travnja 2015. godine u graničnom pojasu Bijelo Brdo na području općine Rudo prilikom granične kontrole vozila Renault, nacionalnih oznaka Srbije, otkrili dvije ručne bombe. Vozilom je upravljao državljanin BiH, K. M. (1975.) i protiv njega će nadležnom tužiteljstvu biti dostavljen izvještaj o počinjenom kaznenom djelu ‘nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija’. Bombe su privremeno oduzete i zajedno sa osobom predane službenicima Policijske stanice Rudo.

Policijski službenici Jedinice granične policije Aerodrom Tuzla su u subotu u 12:15 sati na letu iz Goeteborga lišili slobode državljanku BiH, L. A. (1982.), nakon što je graničnim provjerama utvrđeno da je potražuje Općinski sud Tuzla zbog kaznenog djela ‘zloupotreba službenog položaja’. L. A. je predana službenicima Sudske policije Tuzla na dalje postupanje.

Policijski službenici Jedinice granične policije Aerodrom Sarajevo su 17. travnja 2015. godine u 16:50 sati lišili slobode državljanina BiH, M. S. (1979.) jer je graničnim provjerama utvrđeno da ga potražuje Policija Brčko Distrikta zbog kaznenog djela ‘zloupotreba službenog položaja’. Osoba je na Međunarodni aerodrom Sarajevo stigla letom iz Ljubljane. Predana je službenicima Policije Brčko Distrikta na dalje postupanje.

Policijski službenici Jedinice granične policije Gradiška su 17. travnja 2015. godine u 21.00 sat na ulazu u BiH na MGP Gradiška lišili slobode državljanina BiH, K. S. (1965.), jer je graničnim provjerama utvrđeno da ga potražuje Općinski sud Bugojno zbog kaznenog djela ‘krađa’. K. S. je predan službenicima Sudske policije Srednjobosanske županije, priopćeno je iz Granične policije BiH.

(www.jabuka.tv)2 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.