Gradski derbi uz 500 policajaca: Upućen poziv na fer i sportsko navijanje

Kao i uvijek do sada najveće zanimanje oko odigravanja utakmica privuku gradski derbiji. Osim ljudi koji žele pogledati utakmicu na miran način, policijskim službenicima, kada je gradski derbi u pitanju, veliki problem predstavljaju navijačke skupine odnosno pojedinci iz istih.

Međutim, zadnjih nekoliko derbija, prema kazivanjima iz policije nije zabilježen nijedan incident i to prije svega zahvaljujući dovoljnom broju policajaca na osiguranju.

Pred derbi koji se igra u okviru Kupa BiH u srijedu 28.09.2011. na stadionu pod Bijelim Brijegom od 16 sati kontaktirali smo Policijsku upravu Mostar gdje nam je rečeno kako i ovoga puta u ispomoć dolaze policijski službenici iz drugih županija.

Također, ovom prilikom zamoljeni su vlasnici ugostiteljskih objekata i drugih trgovinskih radnji da trasom prolaska gostujućih navijača (SPC Rondo) isprazne ljetne bašte, te zatvore vrata istih objekata kako se ne bi ugrozila sigurnost prolaznika, gostiju kafića, ali i navijača.Ovom prilikom upućen je i poziv na fer i sportsko navijanje, te da se na taj način pošalje slika kako derbi može proteći u najboljem redu, bez ikakvih izgreda ili kazni po klubove.

Jutros je u Sportskom savezu Grada Mostara održan finalni sastanak, pred dva derbija, predstavnika policije, Grada, Sportskog saveza, te navijačkih skupina.

Grad je odlučio materijalno pomoći klubove i to, kako saznajemo, na način da će se platiti prijevoz gostujućih navijača, te osiguranje na stadionu tijekom odigravanja utakmice.

Na jutros održanom sastanku dogovoreno je, također, da se osigura prijevoz i smještaj za oko 400 navijača ‘Red Army’.

Prema saznanjima iz PU Mostar oba derbija bi trebalo osiguravati oko 500 policijskih službenika iz više policijskih uprava županije i Federacije.

Bljesak.info

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.