Gradska toplana u Livnu usred zime prestaje s radom

JP Komunalno d.o.o. Livno će zbog nedovoljnog broja korisnika i neodrživosti sustava prestati proizvoditi i isporučivati toplinsku energiju korisnicima na području Grada Livna.

Kako je priopćeno iz tog poduzeća, isporuka grijanja prestat će za tjedan dana.

Inače, problemi su počeli u listopadu prošle godine kada je Gradsko vijeće na inicijativu ovog poduzeća usvojilo odluku kojom je za sto posto povećana cijena opskrbe toplinskom energijom za kućanstva, tj. 235 posto za pravne osobe u Livnu.

Kao razlog donošenja spomenute odluke, navedeni su poznati poremećaji na tržištu energenata, inflacija i problemi s dobavljačima energenata, odnosno drvnim sječama koju javno poduzeće dobavlja od tvrtke Prima Prom iz Banja Luke.

Upravo zbog takve odluke, njihovi dugogodišnji korisnici od kojih su i neki gradske i županijske institucije prešli su na vlastite izvore snabdjevenija toplinske energije.

Međutim, zadržali su određeni broj korisnika koji će se, zbog ove najave, sada morati snalaziti za grijanje.

(www.jabuka.tv)

4 komentara

  • Sto god nije profitabilno treba zatvorit a ne drzavnim sredstvima umjetno odrzavati na zivotu. Takav proces uvijek nekoga pogodi ali zivot je takav. Parola je za te nesretnike ona ista kosto je i u tite vazda bila , snadjite se. Ja naprimjer idem vazda oborit jedan dub u svojoj sumi , ispilat i iscipat , osusit drva i kad dodje zima lipo lozit i uzivat. Po potrebi ocistim malo dimljak prije sezone. Neplacam nikakve racune i nezanima me cjena lozulja i peleta. Malo tog posla oko pripreme zimnice nedozivljavam uopce kao neki poso. Mogu ako ocu i gotova drva narucit ali necu , volim vise malo radukat. Ali svako po svome.

  • Mostar želi ulagati u proizvodnju stuje. Livno sve ima samo treba malo znanja i dobre volje da bude vodeći grad sa vlastitom proizvodnjom struje i grijanja za sve u gradu.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.