Gradonačelnik Pule koji je zabranio folk koncert, snimljen uz narodnjački hit

Filip Zoričić, gradonačelnik Pule koji je zabranio koncert Duška Kuliša, Ane Bekute i Dragana Kojića Kebe, nalazi se, potvrdio je, u videu iz jednog lokala u Istri u kojemu se vide harmonikaši i čuje pjesma Iznad Tešnja, koju izvodi Halid Bešlić.

Zoričić je na snimci vidno raspoložen.

Ja sam to vidio na internetu. Supruga i ja smo privatno pozvani na 30 godina jednog malog restorana u Puli jer sam bio razrednik djetetu vlasnika i snimljeno je taman na našem ulasku u objekt, kaže Zoričić za Index.hr.

Zoričića su pitali smatra li da glazba koja se čuje u videu pripada u “glazbeni izričaj koji ne pripada podneblju, mentalitetu i duhu Pule”.

Nikad se nisam bavio time tko što sluša u privatnom prostoru. Ovo je privatni prostor i nemam tu što kome govoriti, kaže Zoričić. Na zabavi se, kaže, zadržao oko pola sata.

Pogrešno se ponavlja teza da zabranjujemo koncerte u Puli. Kao Grad nemamo takve ovlasti, ali imamo ovlast i obavezu promovirati pojedina događanja kroz održavanje istih u prostorima koji su u vlasništvu Grada Pule.

Puno neistina je izrečeno, puno žući, a sve jer je netko na prijevaru htio u gradskom prostoru organizirati nešto potpuno drugačije od onog što je prvotno najavio. Kao Grad smo reagirali i reagirat ćemo kad god se takva situacija ponovi, zaključio je u izjavi za Index.

(www.jabuka.tv)

1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.