Gradonačelnik Imotskog impresioniran Tehnološkim parkom u Posušju

Gradonačelnik Imotskog Ivan Budalić, u pratnji načelnika Posušja Ante Begića, posjetio je u utorak Tehnološki park Posušje.

Voditelj Tehnološkog parka Posušje Stipe Bešlić i voditelj Logističkog centra Ivan Milićević upoznali su imotskog gradonačelnika sa svojim iskustvima, te s praksama i metodama provedenim u Tehnološkom parku Posušje, a koje bi mogle biti implementirane i u Imotskom.

Gradonačelnik Budalić izjavio je kako je impresioniran viđenim te je istaknuo kako je izvrsna stvar što je lokalna samouprava pružila mladim ljudima koji završavaju svoje srednjoškolsko obrazovanje mjesto na kojem mogu u praksi primjenjivati nove tehnologije i inovacije.

Načelnik Posušja Ante Begić kazao je da je kolegu iz susjednog Imotskoga upoznati sa svim aktivnostima i procesima koji se odvijaju u Tehnološkom parku, dodavši kako se nada da će dobivene informacije pomoći gradonačelniku Budaliću da izgradnjom sličnog objekta u Imotskom unaprijedi lokalno gospodarstvo.

Zanimljivo je spomenuti i da je mladi poduzetnik iz Imotskoga Mario Ljubičić, koji je izumio električni bicikl, za svoj izum tražio dijelove po cijeloj Europi te ih na kraju našao u samo pet kilometara udaljenom Posušju, u Tehnološkom parku s kojim sada ima jako dobru suradnju, priopćeno je iz Općine Posušje.

(www.jabuka.tv)


8 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.