Gradonačelnik Čapljine traži smjenu načelnika policije: Na posao dolazi turistički i radi dva sata

U Čapljini je u petak došlo do pucnjave u kojoj je jedna osoba ranjena, a policija još uvijek nije uhitila napadača.

Ovaj događaj je pokrenuo neka sigurnosna pitanja, a gradonačelnik Čapljine je od županijskog ministra policije zatražio da smjeni načelnika policijske uprave.

Gradonačelnik grada Čapljine Smiljan Vidić je uputio Zahtjev za poduzimanje sigurnosnih mjera ministru unutarnjih poslova HNŽ-a Slađanu Bevandi.

U svom zahtjevu Vidić ukazuje na lošu sigurnosnu situaciju u Čapljini navodeći pucnjavu koja se dogodila 7. kolovoza kao posljednji takav primjer.

Posljednjih nekoliko godina na području Grada Čapljine se dogodilo više teških kaznenih djela, a niti jedno od tih djela odnosno niti jedan počinitelj nije otkriven. Vrhunac tih nemilih događanja se desio u petak kada se u večernjim satima, u ulici punoj mladih ljudi pucalo iz automatskog oružja, rekao je Vidić.

Pucnjava u središtu Čapljine, ozlijeđena jedna osoba

Gradonačelnik kaže kako je ovaj događaj unio veliki nemir i strah među stanovnike Čapljine i veliku dozu ogorčenja na rad policijskih službenika u PU Čapljina, te se pita “kako sudionici takvih događaja mogu ostati nesankcionirani?”

Kao gradonačelnik ovoga grada nemam nikakvih ovlasti nad radom PU Čapljina i PS Čapljina, ali kao gradonačelnik ovoga grada u ime mojih sugrađana imperativno zahtijevam od Vas kao nadležnog ministra da poduzmete sve potrebne radnje kako bi ovi događaji bili rasvijetljeni, a akteri tih događaja sankcionirani.

U ime građana, Vidić od županijskog ministra Bevande traži smjenu načelnika Policijske uprave Čapljina Marija Zovke zbog nerada:

Nadam se da ćete imati snage poduzeti i određene kadrovske promjene u PU Čapljina počevši od načelnika PU Čapljina koji na posao u Čapljinu dolazi turistički. Ne može se kvalitetno voditi ovako zahtjevna PU, a na posao dolaziti u 9 sati i odlaziti u 11 sati, nakon marende. Možda će Vam se ovaj dopis činiti preoštrim, ali Čapljinke i Čapljinci žele samo miran život za sebe i svoju djecu.

Gradski vijećnici su ranije zatražili i hitnu sjednicu o analizi sigurnosne situacije u Čapljini upravo zbog nemilog događa od petka, 7. kolovoza.

Oni su kazali kako tu točku dnevnog reda predlažu već četiri godine, ali da nikada nije usvojena.

Nakon pucnjave u Čapljini policija traga za 28-godišnjakom

(www.jabuka.tv)8 komentara

 • Bice daje savjestan dok dolazi u japankama na posao ha uhljeb neki..netreba on samo podnjet ostavku vec ga treba kažnjeno gonit za vise stavki..toje u svim opcinama stose tice policije. ,pa samose školali kako naplatit kaznu za pojas i sl.,to znaju tu ima para..jednu kaznu napisu,pa onda 10,20 km u džep za oprost itd..dugje dan a tek godina.

 • Sad će se HDZ riješiti i Smiljana isto ko što su otjerali Vukadina i Bagu. Još nalepušite Mišurića-Ramljaka iz Kiseljaka tako da vam ne ostane nijedan normalan načelnik

  • Zalosno,da Smiljan proziva.Trebao bi krenut od sebe.Doktoru tesko radit,pa lezi u opcini.Samo mi Capljinci znamo sta radi I Koliko je zlo nanio ljudima I gradu.Al nicija nije do zore gorila.

 • Vidića treba na Goli otok.Kojim pravom proziva osoba čija se imovina svake godine poveća za duplo??
  Jeli Vidicu to od postenoga rada?
  Kome ti mazeš oči?
  Okupio si oko sebe sve lokalne krimose i bandu i ja ti vjerujem da se ti ne osjećaš sigurno u svome gradu ali to ti je poruka od svih nas…vrijeme ti je da odes

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.