Gradonačelnik Buenos Airesa: “Mafija uništila Superclasico”

Gradonačelnik Buenos Airesa Horacio Rodriguez Larreta optužio je najvatrenije navijače River Plate, koje u Argentini zovu Barra Brava, da stoje iza napada na autobus sa igračima Boca Juniorsa uoči uzvratnog susreta finala Libertadores kupa.

Problem je Barra Brava, mafija koja je ukorijenjena u nogometu više od 50 godina. Oni su odgovorni za ove incidente, kazao je gradonačelnik Buenos Airesa.

Gradonačelnik Larreta je istaknuo da je to bio osvetnički potez Riverove Barra Brave, jer je uoči uzvratne utakmice finala Libertadores kupa policija pretresla kuću vođe Barra Brave, te da je tom prilikom zaplijenila deset milijuna pesosa (oko 250 tisuća eura) i 300 ulaznica za finalnu utakmicu Libertadores kupa.

Navijačke skupine Barra Brava, koje se mogu usporediti sa europskim ultrasima, nastale su u Argentini 50-tih godina prošlog stoljeća, te su se proširile diljem Latinske Amerike, a jedan od načina njihova financiranja je prodaja ulaznica na crnom tržištu.

Podsjećamo, izgred se dogodio na prilazu Riverovu stadionu Monumental. Prema izviješćima, ozlijeđeno je sedam nogometaša Boce, a dvojica su hospitalizirana, a među njima i veznjak Pablo Perez zbog posjekotina na licu. Policija je suzavcem rastjerala huligane, a uhićeno je najmanje 16 osoba. Također, nekoliko igrača Boce je povraćalo od suzavca koji je koristila policija.

Copa Libertadores: Kamenovan autobus s igračima Boce

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.