Građevinaru pogreškom minirali službeno vozilo

Službeni citroen berlingo građevinskog poduzeća “Aragosta Invest”, miniran je preksinoć na parkiralištu u banjolučkom naselju Hanište. Pukom srećom, u eksploziji nitko nije ozlijeđen, a na automobilu je pričinjena veća materijalna šteta.

Silovita detonacija je odjeknula oko 23.30 sata, a prve informacije ukazuju da je pod automobil podmetnut eksploziv koji je, prema svemu sudeći, aktiviran daljinskim upravljačem.

– Nije bilo gelera, oštećen je samo “berlingo” i očigledno se radi o usmjerenoj detonaciji. Na trgovačkim radnjama i automobilima, kraj kojih je “berlingo” bio parkiran, čak ni stakla nisu popucala. Određeni tragovi su prikupljeni, ali motiv još nije poznat i za bombašem se traga – kažu istražitelji. Veljko Jarić, vlasnik “Aragosta Invest”, uvjeren je da bomba nije bila namijenjena njemu, nego poduzeću sličnog naziva- “Aragosta d.o.o. Inžinjering”, čiji je vlasnik Zoran Milić iz Banjaluke. Naime, riječ je o građevinskom poduzeću protiv kojega su kupci stanova podnijeli više kaznenih prijava, jer su platili izgradnju, ali zgrade ni poslije nekoliko godina nisu završene.

– Odgovorno tvrdim da je bomba bila opomena ili upozorenje Miliću i to sam i policiji rekao. On je kupcima uzeo novac, a obećane stanove nije izgradio. Milić živi blizu mene i netko je naš automobil vjerojatno povezao s njim. Budući da je na berlingu istaknuta reklama “Aragosta”, očigledno je netko to pomiješao i podmetnuo bombu pod pogrešno vozilo – tvrdi novinarima oštećeni Jarić. Prema njegovim riječima, nitko nema razloga napadati njega i “Aragosta Invest”, jer nikome nisu dužni, niti imaju bilo kakav sudski spor.

– Apsolutno ne postoji ni jedan razlog da budemo na meti bombaša. U životu nismo primili nikakvu prijetnju ili uznemiravajući poziv. Nitko nam se ne žali, sve stanove legalno smo uknjižili, kupce upisali, nemamo ni jednu tužbu ili sudski spor. Auto je uništeno i šteta je oko 20.000 maraka, ali puno gore od toga je strahovita nematerijalna šteta koja nam je nanesena – ističe Jarić. Dodaje da je 15 godina gradio ugled i ime tvrtke koje će sada morati promijeniti kako bi se zaštitio.

– Neupućeni nas stalno dovode u kontekst te druge tvrtke koja nema ništa! Nema licencu, računi su joj blokirani, nema pečat, zaposlene, sjedište i vjerovao sam da će se ugasiti. Ali to se nije dogodilo i ovo je postalo neizdrživo – požalio se Jarić.

Zoran Milić jučer nije odgovarao na pozive, a navodno je i njega policija pozvala na razgovor. (vecernji.ba)

(www.jabuka.tv)

2 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.