Grade kuću siromašnom i bolesnom susjedu

Mještani naselja Pokoj, nadomak Bihaća, pokrenuli su humanitarnu akciju kako bi sagradili novu kuću za svog susjeda Muharema Halavaća, koji je sve donedavno stanovao u starom i devastiranom objektu u uvjetima nedostojnim čovjeka.

U međuvremenu, ruševna kuća je potpuno uklonjena i na mjestu gdje je nekada stajala započela je izgradnja potpuno novog objekta. U spomenutu akciju uključio se veliki broj stanovnika ovog bihaćkog naselja, od kojih mnogi žive i rade u inozemstvu, pa su prikupljena novčana sredstva potrebna da se kuća dovede pod krov.

Pored toga, mještani su odlučili dobrovoljno raditi na objektu pa se ovih dana odvijaju neophodni građevinski radovi i buduća kuća dobiva svoje konture.

Nažalost, građevinski materijal je značajno poskupio, pa neće biti dovoljno sredstava da uradimo unutarnje radove. Ipak, imamo obećanja nekih poduzetnika da će oni to uraditi od sebe pa se nadamo kako će Muharem već na ljeto useliti u svoj novi dom, kaže za Nezavisne novine Amir Korčić, predsjednik Mjesne zajednice Pokoj.

Inače, Halavać je i osoba s poteškoćama u razvoju, omiljen je u svom mjestu i svi ga poznaju kao velikog dobričinu. Mještani za njega kažu kako je imao težak život, jer je nakon razvoda roditelja, kao mali dječak, otišao živjeti s majkom u Makedoniju, a nakon njezine smrti vratio se u rodni Bihać.

Halavać danas živi bez stalnih izvora primanja, tijekom radnog vijeka jedno vrijeme radio je u poduzeću “Žitoprerada” u Bihaću, koje je u međuvremenu propalo, a on nije uspio ostvariti pravo na mirovinu.

Godine života provedene u neuvjetnoj kući ostavile su traga na njemu pa je u međuvremenu obolio i nije sposoban obavljati teške fizičke poslove, pišu Nezavisne novine.

Halavać se nikada nije ženio, nema potomstvo niti bližu rodbinu i živi potpuno sam.

(www.jabuka.tv)

1 komentar

  • Mi smo u Jarama davno ovo uradili napravili dvije kuće za naše susjede i prijatelje, koji su bili slabije imovinske moći i bolesni,

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.