Građanima BiH nije dozvoljen prolaz preko Doljana do Neuma – Jabuka.tv

Građanima BiH nije dozvoljen prolaz preko Doljana do Neuma

Građanima Bosne i Hercegovine nije dozvoljen ni prolaz kroz Hrvatsku ovog jutra, iako su ranije mogli ući u Hrvatsku ako im je krajnja destinacija, naprimjer, bila Neum.

Ova informacija potvrđena je za Klix.ba na Graničnom prijelazu Doljani.

Hrvatska je prije četiri dana uvela mjere samoizolacije za one koji dolaze iz Bosne i Hercegovine, ali pravila u slučaju prolaza nisu bila najbolje precizirana.

Tako je granicu prethodnih dana bilo moguće preći kada je u pitanju samo prolaz, međutim danas je situacija nešto drugačija.

Građani koji su se uputili u Neum ovog jutra nisu mogli prieći granicu, a iz Graničnog prijelaza Doljani su kazali da tranzit kroz Hrvatsku nije dozvoljen.

Treba napomenuti da BIHAMK u svom izvještaju za 25. lipnja, dakle dana kada je nastupila nova mjera Hrvatske, izvijestio da građani za tranzit kroz Hrvatsku nemaju obaveze samoizolacije.

Šef smjene na graničnom prijelazu Doljani Suad Nuspahić jučer je za Klix.ba rekao da BiH nema nikakav ugovor s Hrvatskom kada je u pitanju prijelaz preko Metkovića s obzirom na to da postoji alternativni put u BiH, preko Svitave.

Na Svitavi su jučer vladale velike gužve u pravcu Neuma zbog činjenice da je otežan prelazak granice, iako su brojni građani uvjeravali da se teritorijem Hrvatske može prelaziti do Neuma.

Ovaj jedini bosanskohercegovački grad na Jadranu jučer je preplavio veliki broj turista. Plaže i kafići su puni, a maske se nose samo u prodavnicama.

(www.jabuka.tv)


23 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.