Građani ulovili ‘međunarodnog’ kriminalca

Postupajući po međunarodnoj potjernici, policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) jučer su 6. siječnja 2015. godine na području Sarajeva lišili slobode osobu inicijala S.H. (1970).

NCB Interpol Zagreb raspisao je za S.H. potjernicu radi uhićenja i izručenja Republici Hrvatskoj zbog sumnje da je počinio kazneno djelo ovjera lažnog sadržaja.

Za istom osobom od strane R. Italije na području Europske unije raspisan je nalog za uhićenje zbog kaznenog djela organizirani kriminal u vezi s kaznenim djelom neovlašten promet opojnim drogama, priopćeno je iz SIPA-e.

Lišenje slobode izvršeno je na osnovu dojave građana, nakon čega su policijski službenici SIPA-e locirali i stavili pod nadzor navedenu osobu, koja je jučer lišena slobode na području Sarajeva. Kod S.H. pronađeni su falsificirani dokumenti na lažno ime.

Nakon utvrđivanja identiteta i kriminalističke obrade u službenim prostorijama Državne agencije za istrage i zaštitu, osoba lišena slobode predana je sinoć Sudu BiH na dalje postupanje radi ekstradicije.

SIPA nastavlja aktivnosti na ovom predmetu radi rasvjetljavanja svih okolnosti u vezi sa boravkom navedene osobe na teritoriji BiH i korištenja lažnih dokumenata.

Ova akcija rezultat je partnerskog odnosa građana i policije, kao i dobar pokazatelj da građani BiH imaju povjerenja u SIPA-u, navode iz ove policijske agencije.

(www.jabuka.tv)Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.