Građani počeli paliti gomile smeća u središtu Mostara | Jabuka.tv

Građani počeli paliti gomile smeća u središtu Mostara

Građani Mostara su počeli paliti gomile smeća na gradskim ulicama. Ovaj put nisu u pitanju prigradska naselja nego središte grada.

U ponedjeljak ujutro se u Ulici Hrvatske mladeži u središtu Mostara još uvijek može vidjeti dim sa zapaljene gomile otpada.

Vatrogasci su intervenirali i ugasili požar, ali dim je još uvijek prisutan. Radi se o odlagalištu otpada između dvije zgrade i u blizini većeg broja parkiranih automobila, ali brzom intervencijom vatrogasaca spriječene su veće posljedice.

Nažalost,grad nam je zatrpan smećem, a ovako je skoro svaki dan, napisali su na facebook profilu Vatrogasne postrojbe Mostar gdje si stavili i nekoliko slika sa požarišta u središtu Mostara.

Inače, prema izvještajima Operativnog centra Civilne zaštite HNŽ-a, broj intervencija na gašenju požara na otpadima je znatno uvećan zadnjih nekoliko dana.

Danas bi gradske vlasti trebale kroz pregovore sa građanima koji blokiraju ulaz na deponiju Uborak pronaći kompromis. Ukoliko se to i dogodi, biti će potrebno najmanje tjedan dana da se nagomilani otpad na gradskim ulicama prebaci na deponiju Uborak.

Kako doznaje Ero.tel, gradske vlasti su već kontaktirale komunalna poduzeća iz općina i gradova zapadne Hercegovine koja su obećala pomoć u ljudstvu i mehanizaciji prilikom čišćenja grada.

Svi se nadaju kako će ovaj proces početi već danas.

(www.jabuka.tv)


10 komentara

Komentiraj: