Građani BiH piju najmanje alkohola u regiji, Hrvati daleko više

BiH se nalazi na 93. mjestu mape o konzumaciji alkohola u svijetu koju je izradio portal The Daily Viz uz pomoć podataka Svjetske zdravstvene organizacije.

Prema podacima iz mape, stanovnici BiH piju 4,64 litre alkohola po glavi stanovnika godišnje. Od toga, na pivo otpadaju 3,43 litre, 0,63 na rakiju, 0,45 na vino i 0,13 l na ostala alkoholna pića. Prema potrošnji alkohola, daleko smo iza susjeda.

Naime, Hrvatska je na mapi daleko najviše rangirana. Nalazi se na četvrtom mjestu u svijetu s 12,18 litara alkohola po glavi stanovnika godišnje. Od toga, 4,7 litara otpada na pivo, 1,2 litre na rakiju, 5,89 na vino i 0,39 litara po glavni stanovnika godišnje na ostala pića.

Srbija je na 32. mjestu liste The Daily Viza. Njezini stanovnici popiju 9,57 litara alkohola po glavi stanovnika godišnje, od toga 2,93 litre piva, 2,13 rakije, 4,31 vina i 0,2 ostaloga alkohola prema već ranije zadanim parametrima.

Makedonija je na 145. mjestu s 1,16 litara popijenoga alkohola po glavi stanovnika godišnje. Ispred BiH je i Albanija koja se nalazi na 86. mjestu s 5,35 litara po glavi stanovnika godišnje, piše Večernji list.

Istraživanje je pokazalo da su Bjelorusi prvaci u ispijanju alkohola u svijetu, dok je Litva druga. Na trećem mjestu su Česi, dok četvrtu poziciju, kako smo spomenuli, drži Hrvatska. Peta je Austrija, 6. je Portugal, 7. Francuska, 8. Irska, 9. Estonija dok su 10. Mađari.

(www.jabuka.tv)


3 komentara

    • I triba ga zabranit ne skroz vec davat samo u normalnim kolicinama ni ja nevolim muslimane ali arapi imaju najbolje zakone na svijetu kao sto je npr. odrubljivanje glave za voznju u pijanom stanju to triba svade uvest pa da vidim kome bi se tada glupirali glupani i glupace pilecih mozgova

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.