Građani BiH ostaju bez novih putovnica?

IDDEEA je još krajem travnja raspisala nabavu za obrasce knjižica za putovnice, ali je ona poništena nakon žalbe tvrtki Sirius i Thales DIS France krajem kolovoza.

Građani BiH mogli bi ponovno ostati bez knjižica za putovnice jer je njihova nabava upitna zbog komplikacija u postupku nabave koju je pokrenula Agencija za identifikacijske dokumente, evidenciju i razmjenu podataka BiH (IDDEEA), piše Večernji list BiH.

IDDEEA je još krajem travnja raspisala nabavu za obrasce knjižica za putovnice, ali je ona poništena nakon žalbe tvrtki Sirius i Thales DIS France krajem kolovoza.

Agencija je početkom rujna raspisala novu nabavu kojom propisuje da je rok za prijam ponuda 25. listopada, ali na taj natječaj žalbu ponovno ulaže Thales DIS France, no ovaj put Ured za razmatranje žalbi BiH je odbija.

IDDEEA je zbog najnovije žalbe na natječajnu dokumentaciju produljila rok za dostavljanje i otvaranje ponuda za nabavu knjižica do 27. prosinca, prenosi Capital.

S obzirom na to da je postupak nabave zbog žalbi morao biti obustavljen, nabava se oduljila na kraj prosinca, a ako netko od ponuđača ponovno uloži žalbu, taj proces mogao bi se još prolongirati te bi postalo već gotovo sasvim izvjesno da će građani BiH ostati bez novih putovnica.

Ugovor za isporuku knjižica za putovnice koji IDDEEA trenutačno ima vrijedi do ožujka iduće godine te, ako dotad ne sklopi novi, građani neće moći zamijeniti stare i izvaditi nove putne isprave. IDDEEA za sljedeću godinu traži 255.000 knjižica, dok joj za 2023. treba njih 345.000.

(www.jabuka.tv)

4 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.