Grad u Hrvatskoj nudi besplatno zemljište onima koji se dosele

Grad Vrbovsko u Hrvatskoj već godinama daje različite poticaje kako bi vratili stanovnike koji su otišli, a sada planiraju besplatno davati zemljište na korištenje svima koji se odluče doseliti u ovo mjesto u Primorsko-goranskoj županiji.

Isprva bi grad dodijelio zemljište samo na korištenje, a onima koji u roku od tri godine sagrade na njemu kuću, u konačnici će ga i prepisati na tu osobu.

Načelnica upravnog odjeljenja grada Vrbovsko Marina Tonković kaže da kuće mogu biti za stambenu namjenu, ali da će biti dozvoljeno da se koriste i u turističke svrhe. Također, ne postoji dobna granica za kako biste dobili zemljište.

Smatramo da ljudi mogu i u svojim pedesetim i šezdesetim godinama početi graditi kuću, rekla je Tonkovišćeva.

Vrbovsko je naime nekada vrvjelo od života, ali se situacija naglo mijenja. Nalazi se nedaleko od granice sa Slovenijom, a svakih deset godina gubi po tisuću stanovnika.

Neven Šulić iz Vrbovskog navodi da ovo mjesto “izumire”, da sve više mladih odlazi van i da bi ova mjera doprinijela da se otvori više radnih mjesta.

Nova mjera sa besplatnim zemljištima kreće već početkom sljedeće godine, piše danas.hr

(www.jabuka.tv)

4 komentara

  • nije smisao davat svakome , samo nasim ljudima. Ako budu svakom davali , vrvit ce opet sve od naroda ali to nece bit hrvatski

    • Sta tebe to boli briga ako nece domaci narod, sta bi trebali, pustat da propada? Uostalom, ne zivis u Hrvatskoj, ponavljam, sta to tebe briga?

      • Moj covik dje si ti bio kad je Bog pamet djelio , jel na tuti ? Pitaj svaba jeli njima drago ko im danas sve oda po njemackoj i sto su u nekim mjestima postali manjina u vlastitoj zemlji. Bolje ti je nastavi se igrat sobom ili nekom igricom nego ovako nepromisljeno i neozbiljno bubat po netu. Sad mi krivo sto sam na ovaku glupost uopce odgovorio.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.