Grad Široki Brijeg uputio apel svojim građanima

Grad Široki Brijeg uputio je apel svojim građanima.

U Županiji Zapadnohercegovačkoj u posljednja tri dana registrirano je 30 požara.

Većinom su gorjeli šuma, trava i nisko raslinje, požar je načinio štetu i na stambenim objektima, a ugroženi su i vodovi dalekovoda.

Upozoravamo građane da je zabranjeno bilo kakvo paljenje vatre u blizini šumskih površina ili površina pod usjevima, stambenih naselja, vodova dalekovoda i sl., te apeliramo na pridržavanje zakonskih odredbi. Ne palite vatru na nedopuštenim mjestima, ne ostavljajte upaljenu vatru bez nadzora, ne uništavajte prirodu i okoliš, jer vaša mala nepažnja može imati nesagledive posljedice, za koje možete i kazneno odgovarati, navode.

U slučaju nekontroliranog širenja vatre potrebno je odmah o tome obavijestiti vatrogasce na broj 123, Operativni centar civilne zaštite na broj 121 ili policiju na broj 122.

Ne palite nekontrolirano vatru na otvorenom, i ne dovodite u opasnost sebe i druge. Dopustite da svoje snage usmjerimo tamo gdje su mnogo potrebnije, poručili su vatrogasci, navodi se u priopćenju.

(www.jabuka.tv)

7 komentara

  • Samo koga uvate treba ga poslat da raznosi stubove od struje i da kopa rupe drugi put ne bi izaziva pozar to bi bila kazna velika

  • Veliko potencijalno buduće zgariše le Liška strana od Borka do Knešpolja. Već se to palilo nekoliko prošlih godina, ali praktično se nije ni probalo ugasiti. A i kako će kad je cijelo to područje neprohodno. Trebalo bi probiti kakve puteve, postaviti uz njih hidrante, imati koje vatrogasno vodzilo. Možda sam ćorav, ali ništa od toga nisam vidio. Kad su na Liškoj strani plamtili požari, to se gasilo neorganizirano, a vatrogasci su bili svjesni pojedinci. Dajte ljudi poduzmite nešto, jer ako ona šume od bunkera pa do Blata plane, bit će katastrofa. Kad bi se barem DOBRO I PAMETNO organizirala kakva radna akcija ili nešto slično, pa da se prosijeku staze. Je da ovakve akcije malo podjsjećaju na”socijalističke”, ali bolje bi bilo učiniti nešto, nego ovo sadašnje NIŠTA.

  • Zabraniti bilo kakvo paljenje vatre ,čak i cigareta u prirodi.Kakav roštilj po ovakvoj vrucini. Treba i vodu štediti vidite kolika je rijeka još desetak dana bez kiše i presušiti će.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.