Grad Široki Brijeg raspisao natječaj za dodjelu stipendija

Grad Široki Brijeg u srijedu ujutro raspisao je natječaj za dodjelu stipendija studentima deficitarnih zanimanja u akademskoj 2017./2018. godini nakon što je ova odluka jednoglasno usvojena na 11. sjednici Gradskog vijeća Širokog Brijega održanoj u ponedjeljak.

Osim starih stipendista (40) koji su nastavili redovno školovanje, Grad Široki Brijeg dodjeljuje 25 stipendija u akademskoj 2017./2018. godini i to za sljedeća deficitarna zanimanja: po dvije stipendije za studije Fizike, Medicine, Matematike, Logopedije, Geodezije, Veterinarstva, Glazbe i gitare, Arhitekture, Šumarstva, Građevinarstva, Strojarstva i Njemačkog jezika, a jedna stipendija za studij Elektrotehnike.

Vrijedi istaknuti da studenti s prosjekom ocjena 5.00 odnosno 10.00, studenti bez oba roditelja i studenti čija su oba roditelja 100% invalidi dobivaju studentske stipendije izravno bez bodovanja, bez obzira na vrstu studija. Ukoliko se iz jedne obitelji natječu dva ili više kandidata, studentsku stipendiju može dobiti najviše jedan kandidat.

Prijave za stipendiju možete poslati najkasnije do 20. prosinca, uključujući i taj datum.

Detalje natječaja možete pročitati ovdje

(www.jabuka.tv)

16 komentara

 • Čijoj li djeci trebaju stipendije. Neka, treba davati stipendije, ali ima tu struka kojih je pun Biro za zapošljavanje. Treba stipendirati stvarno deficitarna zanimanja ili možda najbolje đake bez obzira što će upisati.

 • Zasto ne i racunalni smjer, ako moze matematika, strojarstvo itd, ili opcenito djeca kojima i prosjek i sve ostalo pogoduju, a potrebiti su i imaju volju za uciti

 • Po ugovoru o stipendiranju Općina je dužna uposliti stipendiste po završetku studija, što se do sada nije događalo, isto gradonačelnik svake godine nagrađuje studente sa rektorovom nagradom pa i tu ima iznimaka, neki studenti dobiju nagradu od gradonačelnika a neki studenti ne dobiju nagradu od gradonačelnika, zašto je to tako trebalo bi ga pitati, iako je jedne od prethodnih godina jedini student iz ŽZH bio baš iz Širokog i koji je bio sa rektorovom nagradom, nije dobio gradonačelnokov poziv

 • Stipendija za studente s prosjekom 5,0. Kako bih bio sretan da vidim gradonačelnikovu i premierovu diplomu. Zar je vama isto imat prosijek 5,0 na medicini ili na novinarstvu, ili slučajno prometu. Puna vas je općina i županija novinara i prometnih stručnjaka. Čak uspijevaju i magistrirat po stare dane. Sramite se, i vi sebe zovete najbogatijim gradom. Vi ste jad jadni.

 • Opet nema informatike/računarstva, ali zato ima Glazba/Gitara. Pa zar je Široki Zagreb da nam treba 100 profesora glazbe. I zašto nam trebaju šumari, pa Hercegovina nema uopće razvijenu tu industriju niti ima neke velike šume. Svaki dan sve gori i gori potezi gradonačelnika

 • Miro i takvi imaju kriterije i potrebe kao Tito .
  Za dan mladosti nije mogla otići učenica najbolji đak u Mostaru ,jer je viđena u Crkvi Krizmala se.
  Usporedba zelje ,potrebe i mogucnosti.

 • Svi ovi iz gradskog vijeća i najšireg grada u Hercegovini izmišljaju deficitarna zanimanja kao da oni znaju što je decifit a što suficit. Gospodo Vi ste deficit mozga i suficit kilograma. Matrmatika,medicina,,elektrotehnika i strojarstvo da, veterinara, geodezija (i) nekako, ali gitarista,šumara i njemaca ne mogu nikako shvatiti. Možda sam i ja suficitaran kao Vi ali nisam ljudski deficit Širokog. Šumari će zajedno sa geodezima čuvati cmilje po brdima na kojem veterinari liječe ovce od bruceloze i metilja, dok im gitaristi sviraju pjesme domoljubnog sadržaja na njemačkom jeziku.”Gdje da idu ostali”? Trbuhom za kruhom kao i šezdesetih. Daj budite jednom transparentni, pošteni i realni ako uopće možete biti i nemojte više da Vas zbunjuju pojmovi kao što su suficit i deficit. Naučite to razlikovati ta Vi ste naši školovani prestavnici grada i gratskog vijeća. Vi niste * Fabusovci* . Vi ste naš predznak stipendija. Stoga Vam najljepša hvala u ime svih studenata Š. Brijega. Lijep ppzdrav do novog natječaja 2018. godine.

 • Svaka ti čast momak. Napisao si onako kako jeste a da nikoga nisi uvrijedio. Mladosti vi ste nam sve ali još morate čekati. Nadam se ne još dugo.

 • Zasto svi pljujete po geodeziji? U citavoj opcini nema niti jednog diplomiranog geodeta, a vi ocito ni ne znate sto znaci pojam geodezija! Da ste imalo upuceniji znali bi koliko je to tezak faks i da ga se ne more ubacivati u isti kos sa sumarstvom i prometom…

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.