Grad Široki Brijeg postaje grad-prijatelj s Općinom Žepče

Inicijativa za bratimljenje Grada Širokog Brijega i Općine Žepče usvojena je jednoglasno na 19. sjednici Gradskog vijeća, pod predsjedanjem Predsjednika Gradskog vijeća, Vinka Topića.

Usvajanjem ove inicijative želi se napraviti korak ka poboljšanju i unaprijeđeniju odnosa između Žepča i Širokog Brijega.

I do sad smo uspješno surađivali, ali ovom inicijativom uspostavila bi se još čvršća suradnja i povezanost. Ovaj čin nudi priliku za razmjenu iskustava u mnogim segmentima života i rada kao i otvaranje mogućnost na osmišljavanju i provedbi gospodarskih, kulturnih, obrazovnih, turističkih, sportskih i drugih aktivnosti, obrazložio je gradonačelnik Grada Širokog Brijega, Miro Kraljević.

Gradski vijećnici su jednoglasno usvojili Prijedlog Odluke o utvrđivanju platnih razreda i koeficijenata za plaće izabranih dužnosnika, savjetnika, državnih službenika i namještenika jedinstvenog tijela uprave i službi za upravu Grada Širokog Brijega.

Ova Odluka je izrađena iz razloga što je došlo do izmjene zakonskih i podzakonskih akata kojim se uređuju prava izabranih dužnosnika, savjetnika, državnih službenika i namještenika.

Jednoglasno je usvojena je Odluka o zamjeni nekretnine između društva “Lukas T.P. Nakić” d.o.o. i Grada Širokog Brijega. Predmetna zemljišta se nalaze na istom lokalitetu, zamjena odgovara urbanističko tehničkim uvjetima, a zemljišta su procijenjena na istu vrijednost.

Ova odluka omogućit će realizaciju boljeg prometnog rješenja na nepreglednom zavoju između tvrtki “Soldo Metali”, “Lukas T.P. Nakić” i Salona namještaja “Boma”.

Također odluka o prodaji nekretnine neposrednom pogodbom društvu “Lukas T.P. Nakić” d.o.o. Široki Brijeg usvojena je jednoglasno. Do neposredne pogodbe je došlo zbog formiranja jedinstvene građevinske parcele a u svrhu izgradnje poslovnog objekta.

Odluka o visini jednokratne naknade za dodijeljeno grobno mjesto u gradskom groblju Mekovac usvojena je jednoglasno. Visina jednokratne naknade iznosi: za grobnice s četiri grobna mjesta iznosi ukupno 5.800,00 KM, odnosno za grobnicu s dva grobna mjesta 2.900,00 KM. Za provedbu postupka dodjele i prodaje zadužuje se JU COMING.

Određena su građevinska zemljišta u državnom vlasništvu i to na području katastarskih općina Lištica i Turčinovići. Jednoglasno je usvojeno Rješenje o utvrđivanju prava vlasništva na građevinskom zemljištu u korist Grada Širokog Brijega. Također, jednoglasno je usvojeno Rješenje o utvrđivanju prava vlasništva na građevinskom zemljištu u korist Slavena Brekala sina Slavka iz Crnih Lokava.

Informaciju o izvršenju Proračuna Grada Širokog Brijega u razdoblju od 1.1.2018. god. do 30.6.2018. godine vijećnici su primili na znanje.

Također, jednoglasno su usvojena izvješća o radu za školsku 2017./2018. godinu:

a) Gimnazije fra Dominika Mandića,

b) Srednje strukovne škole,

c) Prve osnovne škole Široki Brijeg,

d) Druge osnovne škole Široki Brijeg,

e) Osnovne škole Kočerin,

f) Osnovne škole Biograci,

g) Glazbene škole Široki Brijeg;

Na sjednici su sudjelovala 24 vijećnika.

(www.jabuka.tv)


12 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.