Grad Široki Brijeg: Nadležni će istražiti okolnosti vezane za događaj u vrtiću Trnoružica

Nakon što je majka Dragana Mandić na društvenim mrežama podijelila snimak kako je odgajateljica u vrtiću s pozornice maknula dječaka s Downovim sindromom, oglasili su se iz dječjeg vrtića Trnoružica, a reagirali su iz Grada Široki Brijeg.

Grad Široki Brijeg je upoznat sa situacijom i događajem u Dječjem vrtiću Trnoružica.

Poduzet će se sve potrebne mjere, a nadležne službe će istražiti i utvrditi sve okolnosti. Žao nam je zbog cijele situacije. Svako dijete treba zaštiti jer su djeca nešto najvrjednije što imamo, ističu iz Gradske uprave.

Grad Široki Brijeg je uvijek bio podrška djeci s poteškoćama u razvoju

Dječji vrtić ”Trnoružica” se očitovao o slučaju dječaka s Downovim sindromom

Institucionalnim djelovanjem podržavali smo i još ćemo više podržavati sve institucije koje rade i pomažu razvoju naše najranjivije skupine društva. Želimo naglasiti kako u Širokom Brijegu djeluje Dom Marija naša nada (dom za djecu s poteškoćama u razvoju) koji od Grada ima podršku u svakodnevnom radu. To je dokaz kako Grad Široki Brijeg ima senzibilitet prema najranjivijim skupinama. Podržavamo i sve udruge koje su svoj fokus stavili na djecu, posebno na osobe s poteškoćama u razvoju. To je naša briga i odgovornost, stoji u priopćenju.

(www.jabuka.tv)