Grad prepun smeća nakon Ultre, više od stotinu privedenih, a Hitna provjerava brojne koji leže na cesti

Uglavnom se radilo o liječnikim intervencijama vezanim uz alkoholiziranost partijanera. Više posla za liječnike bilo je u subotu ujutro kad su u širem pojasu oko stadiona krenuli utvrđivati stanje kod onih koji su ležali na cesti.

Nismo imali većih problema. Ti mladi ljudi su uglavnom pristojni, dijelu njih naškodio je alkohol i to je sve, kratko je Hini rekao dežurni liječnik.

Pet liječničkih timova Hitne medicinske pomoći u subotu ujutro “pojačani” su za još jednu ekipu.

U policiji ističu da su intervenirali “u standardnim okvirima” ni više ni manje nego prethodnih godina na Ultra Europe festivalu.

Privedeni zbog droge

Policija je tako sinoć privela 102 osobe, hrvatskih i stranih državljana, od kojih je 90 zbog droge.

Prije, za vrijeme i nakon prvog dana javnog okupljanja Ultra Europe 2018 održanog na gradskom stadionu Poljud u Splitu, nisu zabilježeni značajniji sigurnosni događaji, u smislu narušavanja javnog reda i mira u većem obimu, ozljeđivanja sudionika javnog okupljanja, niti oštećenja imovine. Prijavljena su četiri imovinska kaznena djela, kazala je Antonela Lolić iz splitske policije.

Osim prekršajnih prijava policija će podnijeti i četiri kaznene prijave za neovlašteno posjedovanje, proizvodnju i trgovanje drogama.

Za pripadnike Javne vatrogasne postrojbe (JVP) Splita, koji su terenu bili sa 17 gasitelja i četiri vozila, noć na Ultri prošla je iznimno mirno i nisu imali intervencija.

(Hina) 


2 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.