Grabovica: Odana počast stradalim Hrvatima civilima

Obilježena je 25. obljetnica stradanja Hrvata civila u mjestu Grabovica između Mostara i Jablanice koje su pripadnici Armije BiH mučki pogubili u noći s 8. na 9. rujna 1993. godine.

Obljetnica je započela polaganjem vijenaca kod spomenika žrtvama Domovinskog rata Grabovice.

Ispred HDZ-a BiH i HNS-a vijenac i svijeće su položili dr. Dragan Čović, hrvatski član Predsjedništva BiH, predsjednik HDZ-a BiH i HNS-a sa izaslanstvom dužnosnika HDZ-a BiH i HNS-a sa svih razina vlasti.

Predsjednik Udruge hrvatskih stradalnika “Grabovica 93” Josip Drežnjak u svom je govoru istaknuo zahvalu hrvatskom članu Predsjedništva BiH dr. Draganu Čoviću na konstantnoj pomoći Udruzi.

25 godina se sastajemo da odamo počast poginulim i nestalim stanovnicima Grabovice. Pokolj su počinili pripadnici tzv. Armije BiH i zauvijek ugasili život 33 civila Hrvata. Ubijeni su djeca, žene, civili, naglasio je Drežnjak.

Pripadnici Armije BiH zauvijek su ugasili život 33 civila Hrvata u Grabovici

Dan po dan, mjesec po mjesec, godina po godina i 25. obljetnica je danas. Sve što je učinjeno od strane Međunarodnog pravosuđa u Haagu do Međunarodnoga suda, ne možemo biti zadovoljni. Vi se nalazite u Grabovici i ovaj spomenik govori vam razna prezimena, koliko je tu žrtava i da je tu više žena i djece, zamislite kakav je to zločin, rekao je predsjednik Udruge hrvatskih stradalnika “Grabovica 93”.

Nakon polaganja vijenaca, okupljeni su se zaputili prema mjesnom groblju moleći Put križa te je onda služena i sveta misa za sve poginule u Grabovici koju je predvodio mons. dr. Ratko Perić, biskup mostarsko-duvanjski i apostolski upravitelj trebinjsko-mrkanski, piše Vecernji.ba.

(www.jabuka.tv)


10 komentara

  • Je li ih sram svake godine doci poloziti vjence, cvijece, naslikavati se i sutra u Sarajevo sa nalogodavcima i onim koji te zlocine zataskavaju, sjediti, piti, cerekati se i djeliti politicke talove i plijen. Ovo je jadno i pre jadno sto se radi. Tko su nalogodavci ovih zlocina, izvrsioci..? Zasto ih se bec ne procesuira, tko to zataskava. Zna se tko je taj zlocin naredio a i tko je pocinio…Koja je cjena ove cutnje nasih politicara i onih koji su u vlasti sa onim koji stite ove zlocince…

    12
    1
  • Mrtvima pokok vjecno, Politickim lesinaroma neka je Bog na pomoci…Svake godine doci i naslikavati se na mjestu stradanja hrvatskog naroda, skuplati pojene a paralelno nista ne poduzeti sve ove godine da se pocinioci i nalogodavci kazne je strasno i jedan veliki grijeh… Narod kuzi i nemocan je, svevisnji sve vidi i te kako je mocan… To svi znamo….

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.