Grabar-Kitarović podržava sve manje Hrvata, najmanje otkad je predsjednica

Kako se afere i gafovi odražavaju na osobne rejtinge hrvatskih političara, posebno onih koji su pred odlukom da idu u nove izbore? Što o radu predsjednice misle građani u izbornoj godini? Odgovore na ova i druga pitanja donosi redoviti Crobarometar, istraživanje agencije IPSOS o rejtingu političara koje objavljuje Dnevnik Nove TV.

Predsjednica RH za svoj rad nema više potporu većine građana.

Njezin rad ne odobrava 52 posto ispitanika, a odobrava tek 38 posto, dok 10 posto ne zna. To je otkako je postala predsjednica njezin najlošiji rejting među biračima. Još je u lipnju, primjerice, mogla računati na 47 posto birača koji su odobravali njezin rad, ali i njih 46 posto koji su mislili suprotno.

Njezin prethodnik je za svoj rad, u isto vrijeme mandata 2014. godine, imao veću potporu. Rad Ive Josipovića tada je podupiralo 60 posto ispitanika, a nije ga podupiralo 30 posto.

Kolinda Grabar-Kitarović i dalje je prva na listi popularnih političara. Pozitivan dojam o njoj ima 50 posto ispitanika, a njih 41 posto ima negativan dojam. Ona je u izbornoj godini izgubila 15 postotnih poena.

Milan Bandić je drugi na listi političara, ali daleko ispod Kolinde. Njegov rad odobrava 36 posto ispitanika, a ne odobrava 55 posto.

Andrej Plenković može računati na 34 posto građana koji odobravaju njegov rad, a njih 54 posto ga ne odobrava. Njegov se rejting u posljednja dva mjeseca popravio.

Božo Petrov može računati na 35 posto građana koji o njemu imaju pozitivan dojam, a njih 47 posto ima negativan dojam.

Mislav Kolakušić, kojega rijetko vidimo u javnosti, trenutačno ima 31 posto birača koji o njemu misle pozitivno, a njih 32 posto misli negativno.

I na kraju je Davor Bernardić, koji je posljednjih mjeseci popravio osobni rejting kod birača. U ovom trenutku ima potporu 30 posto ispitanika koji odobravaju njegov rad, a ne odobrava ga njih 50 posto.

Kod HDZ-ovih birača najpopularnija je predsjednica RH, koja uživa potporu 86 posto birača te stranke. Među HDZ-ovim biračima Andrej Plenković ima potporu od 80 posto, a treći je na listi Milan Bandić s potporom od 58 posto, prenosi Index.hr.

Kod SDP-ovih birača na prvo mjesto vratila se Anka Mrak Taritaš s potporom od 73 posto, a tu je i Davor Bernardić s potporom od 68 posto te na kraju Mirando Mrsić sa 60 posto.

(www.jabuka.tv)


42 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.