Grabar Kitarović odgovorila Vučiću: “Ako želi slati poruke u vrijeme blagdana, neka budu nekonfliktne”

Iz Ureda hrvatske predsjednice kažu da se u ovom blagdanskom razdoblju, kada bismo svi trebali biti posvećeni svojim obiteljima i najmilijima, ne bi trebale komentirati političke teme.

Za to će, ističu, biti vremena početkom iduće godine, kada prođu i blagdani pravoslavnih vjernika.

Ako se već šalju, moraju pridonositi međusobnom razumijevanju i rješavanju otvorenih pitanja, piše Dnevnik.hr.

“Ured PRH ostaje pri stavu da u ovom blagdanskom razdoblju, kada bismo svi trebali biti posvećeni svojim obiteljima i najmilijima, ne komentira političke teme. Za to će biti vremena početkom iduće godine, kada prođu i blagdani pravoslavnih vjernika. Ako, pak, političari ipak žele slati poruke u vrijeme blagdana, one trebaju biti nekonfliktne, te pridonostiti međusobnom razumijevanju i rješavanju otvorenih pitanja. Jedno od tih pitanja je i pitanje nestalih koje PRH smatra ne samo političkim pitanjem već prije svega humanitarnim. Držimo da su upravo u ovo Božićno vrijeme još više u mislima sviju, posebno njihovih obitelji koje ih još traže”, stoji u priopćenju iz Ureda Predsjednice.

Reakcija je stigla i iz redova oporbenog SDP-a. “Mislim da tu predsjednik Vučić u stvari čini jednu manipulaciju na koju Hrvatska ne smije pristati”, ističe SDP-ov Joško Klisović, koji dodaje da odnosi Hrvatske i Srbije na žalost ne idu u pozitivnom smjeru.

Sličnog su mišljenja i u HDZ-u.

“Umjesto božićne čestitke dobili smo opet žalopojke na račun Hrvatske i Hrvata. Čuli smo tu jednu fiksiranost na Hrvatsku”, kaže Miro Kovač, bivši HDZ-ov ministar vanjskih poslova.

Kovač dodaje da se otvorena pitanja “moraju početi rješavati kako bismo rasteretili mlađe generacije onoga što je bilo mučno devedesetih kad je Hrvatska bila predmet agresije”.

(www.jabuka.tv)


1 komentar

  • Pa moja Kolinda, sta mu odma vracas odgovor! Sto nisi sacekala Nasa Tri Kralja, tad vucko po sumi trazi hrastovu granu, pa mu odgovorila! Provociraju namjerno! Jednostavno: Nemojte objaviti, ni sliku ni tekst!

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.