Grabar-Kitarović neizbježnim smatra angažman vojske – Jabuka.tv

Grabar-Kitarović neizbježnim smatra angažman vojske

Predsjednica Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović sinoć je nakon sjednice Stožera za zaštitu i spašavanje Vukovarsko-srijemske županije u Vinkovcima, održanog nakon svečanosti otvorenja 50. Vinkovačkih jeseni, ocijenila stanje na terenu gorim nego se mislilo i izrazila mišljenje da će biti neizbježan angažman Hrvatske vojske.

“Pozivam predsjednika Vlade da dođe na područje Tovarnika, da se uvjeri kakvo je stanje, da se poduzmu daljnje mjere kako bi se stanje stabiliziralo, jer mi ne možemo apsorbirati veći broj migranata na ovom području dok se ne riješi pitanje njihova tranzita negdje drugdje. U naredna dva dana očekuje se dolazak još oko 40.000 ljudi”, rekla je hrvatska predsjednica u petak nakon sjednice Stožera za zaštitu i spašavanje Vukovarsko-srijemske županije održane u Vinkovcima.

“Poslušala sam kakvo je stanje na terenu i ono je puno gore nego što mislimo. Pristižu tisuće i tisuće izbjeglica, u Tovarniku ima deset puta više migranata nego lokalnog stanovništva”, kazala je Grabar-Kitarović i dodala da se treba dogovoriti i vidjeti koje će biti sljedeće mjere, javlja Hina.

Predsjednica smatra da je neizbježan angažman Hrvatske vojske i naglasila da ne misli samo na uključivanje vojske duž granice, nego u cijelome području.

“Sjetimo se poplava u Gunji, bez oružanih snaga teško se moglo odgovoriti na tu prirodnu katastrofu. Sada je riječ o ljudima za koje se treba pobrinuti, kao i za niz logističkih pitanja”, istaknula je predsjednica, dodavši da najprije treba “uvesti red na terenu, ne samo kontrolu nad granicom, nego i kontrolu nad ljudima”.

Hrvatska predsjednica je navela da migranti nekontrolirano idu iz naselja u naselje.

“Doista želimo svima pomoći ali prije svega želimo zaštititi građane, osigurati svima uvjete za normalan život, kao i stabilnost hrvatske države”, poručila je predsjednica Grabar-Kitarović nakon sjednice Stožera za zaštitu i spašavanje Vukovarsko-srijemske županije.

(www.jabuka.tv)


1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.