Gotovo polovina kontroliranih bušilica u BiH rizična za upotrebu

Od sedam različitih tipova ručnih električnih bušilica na tržištu BiH utvrđeno je da tri kontrolirana tipa mogu predstavljati rizik od ozljeda, priopćila je Agencija za nadzor nad tržištem BiH.

U priopćenju je navedeno da je Agencija za nadzor nad tržištem BiH izvršila devet inspekcijskih kontrola, zajedno s tržišnim inspekcijama Republike Srpske, Federacije BiH i Brčko distrikta BiH.

Nadzor je proveden kako bi se utvrdilo jesu li ručne električne bušilice koje se stavljaju na tržište BiH sigurne za korištenje.

Za neusklađene tipove proizvoda nadležno inspekcijsko tijelo je poslovnim subjektima naložilo mjere privremenog povlačenja proizvoda s tržišta do otklanjanja neusklađenosti.

Poslovni subjekti su izvršili usklađivanje za tri tipa, ukupno 411 komada, neusklađenih ručnih električnih bušilica s odredbama propisanim naredbom o sigurnosti strojeva, javila je Srna.

(www.jabuka.tv | Foto: Pixabay)

4 komentara

    • U BiH su svi proizvodi rizični i loše kvalitete koji se koriste u građevinarstvu. Plodno tlo za muljaže i trgovanje lošim proizvodima gdje država ne kontrolira pa skoro ništa. Pošto sam u branši proizvodnje stolarije znam stanje na tržištu. Npr. materijali za roletne i prozore se u Bosni u 80% slučajeva koristi kineski i turski materijali koji nikako ne bi mogli proći neku ozbiljnu analizu o kvaliteti materijala, a o izvozu u EU da i ne pričamo,s tim da je to još duplo pogoršano od početka ove svjetske ekonomske krize, nadalje, svi ti pvc i alu proizvodi su jako opasni za ljude u proizvodnji koji mahom rade bez ikakve zaštite

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.