Gotovo 3,5 milijuna KM za hranu, piće i duhan u zgradi Parlamenta BiH

Služba za zajedničke poslove institucija BiH izdvojila je 1.109.906 KM bez PDV-a za hranu i piće, a među kompanijama koje su dobile ugovor, u ovom slučaju za nabavu čaja u vrijednosti od 8.160 KM, je kompanija Gold Mignon poznata po aferi iz 2015. kada su djeca u obdaništima zaražena salmonelom.

Firma Lala i Laćo d.o.o. iz Bijeljine, koja se bavi uvozom i distribucijom, dobila je dva ugovora: jedan za nabavu konzerviranoga povrća i povrća u limenci u vrijednosti od 37.781 KM i drugi za nabavu začina i začinskih sredstava u vrijednosti od 31.797 KM.

Parlamentarci će uživati u kavi i toplim napicima iz firme Marcaffe d.o.o. iz Kiseljaka, nabavljenim po ugovoru ukupne vrijednosti 148.762 KM.

Predstavnici TPDC Sarajevo d.d. Sarajevo potpisali su ugovor za nabavu ribljega mesa u vrijednosti 82.440 KM, a ugovor za nabavu zamrznutih proizvoda 117.969 KM. Slastičarske proizvode u vrijednosti od 67.161 KM u zgradu Parlamentarne skupštine BiH isporučit će Amko Komerc d.o.o., piše Klix.ba.

Služba za zajedničke poslove institucija Bosne i Hercegovine je, osim potpisanoga ugovora o nabavi hrane i pića, poništila drugo obavještenje o nabavi hrane, pića, duhanskih i srodnih proizvoda procijenjene vrijednosti 2.627.345 KM. To obavještenje će, vjerojatno, ponovno biti raspisano.

Osim toga, Služba je raspisala natječaj za nabavu pilećega mesa u vrijednosti 74.703 KM i svinjskoga mesa u vrijednosti 18.132 KM.

Na čelnoj poziciji Službe za zajedničke poslove institucija BiH se, uz ostalo, nalazi Meliha Jahjaefendić, koja je u fokus javnosti dospjela nakon što je imenovana da treći mandat obnaša na toj dužnosti.

(www.jabuka.tv)


1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.