Gotovina u Zadru: Trebamo graditi društvo koje prihvaća onog drugog – Jabuka.tv

Gotovina u Zadru: Trebamo graditi društvo koje prihvaća onog drugog

Svečanosti obilježavanja 28. godišnjice obrane grada od velikosrpske agresije u Zadru prisustvovao je i umirovljeni general Ante Gotovina.

Prisjetimo se vremena prije 28 godina, kada smo svi zajedno živjeli u neizvjesnosti. I tako je trajalo nekoliko godina. Prisjetimo se onih mladih ljudi, vojnika koji su dali svoje živote. Prisjetimo se one djece, žena i staraca koji su otišli na drugi svijet. Prisjetimo se svih tih tragedija koje nosi sa sobom rat. To su temelji naše državnosti. Na tim temeljima danas živimo sigurni i slobodni. Te temelje moramo čuvati. To je trajna briga našeg sustava nacionalne sigurnosti, a jedan od najvažnijih stupova je hrvatska vojska, poručio je Gotovina, prenosi Vecernji.hr.

Upitan o emocijama koje mu bude ovakvi dani kazao je:

Dobro je imati emocije, ali moramo biti razumni, imati emocionalnu inteligenciju i biti socijalno osjetljivi, o tome trebamo misliti svaki dan. Zato trebamo graditi društvo koje prihvaća onog drugog. Trebamo brinuti o našem gospodarstvu jer samo bogata zemlja može biti socijalno pravedna u stvarnosti i tome trebamo težiti, rekao je umirovljeni general Gotovina.

(www.jabuka.tv)


3 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.