GOŠK i Krupa u borbi za bivšeg Plemića

Dojučerašnji nogometaš Zrinjskog Neven Laštro, čini se, neće dugo tragati za novim angažmanom.

U jesenjem dijelu sezone ovaj 30-godišnji nogometaš se nije pretjerano naigrao u akutalnom bh. prvaku, što je bio i jedan od glavnih razloga zbog čega je zatražio raskid ugovora, a pitanje nove sredine trebao bi riješiti već u narednim danima.

Za Laštrinim uslugama ne nedostaje zanimanja, pa su se tako nakon Triglava iz Kranja i jednog vijetnamskog kluba, u borbu za njegov potpis uključili i bh. premijerligaši GOŠK i Krupa na Vrbasu, piše Sportsport.ba.

I jednim i drugima na proljeće će biti potreban iskusan i pouzdan defanzivac kako bi izbjegli ispadanje u niži rang, a Neretljak i Kurčubić procijenili su kako je upravo Laštro ono što im je potrebno, pa su stoga već i uspostavljeni kontakti s njim.

Laštro je protekle polusezone za Zrinjski odigrao pet utakmica u prvenstvu, te dvije u Kupu, a kroz karijeru je ranije nastupao za Osijek, Široki Brijeg, Mladost Doboj Kakanj, Travnik, Busovaču, Gmund…

Sliškoviću nije zamjerio

I dok su mnogi igrači imali primjdbe zbog male minutaže, Laštro svom sada već bivšem terenu Sliškoviću nije prigovarao, poštovao je svaku odluku…

Istina je da se nisam mnogo naigrao, ali trener odlučuje o tome, moje je da poštujem to. Teško je, naravno, kada si na klupi. Bude loših trenutaka i noći kada baš i ne spavaš, ali u životu treba biti uporan i čekati svoju šansu. Osvajanje titule je za mene bilo više timski nego pojedinačno, pa sam to tako i gledao, rekao je Laštro, a o Baki je imao samo riječi hvale.

Dobar je, stvarno. Nema mu čovjek šta zamjeriti, a ni prigovoriti. Puno razgovara s igračima i razumije štošta.

Sa mostarskim timom je osvojio dva naslova prvaka Bosne i Hercegovine.

(www.jabuka.tv)


2 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.