Gori kod Mostara, Čapljine, Ravnog i Neuma

Na području Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) u protekla 24 sata registrirano je 16 požara od kojih su četiri još uvijek aktivna i to na području Mostara, Čapljine, Ravnog i Neuma, priopćeno je iz Operativnog centra civilne zaštite HNŽ-a.

U požarima su izgorjele tri barake, dva plastenika, trava, grmlje, nisko raslinje i otpad.

Na području Mostara registrirana su četiri požara od kojih je još uvijek aktivan na području Gubavice, na lokalitetu naselja Đulići i Poljića kuće, gdje od jučer od 12:20 gori suha trava i grmlje.

Na području Čapljine zabilježeno je šest požara od kojih jedan još nije ugašen, ali je stavljen pod kontrolu. Riječ je o požaru koji je izbio jučer od 12 sati, na Popini, iznad Dračeva, prema Glušcima (RH), kada je gorilo veliko područje brda. Požar su gasili 24 vatrogasca PVP Čapljina, a sa strane RH vatrogasci iz Metkovića i dva kanadera.

gubavicapozar2

Kako se doznaje od Mire Nikše dežurnog operativca u OC CZ Čapljina, u 21:30 sati, požar je ugašen s bh. strane. Nakon toga su vatrogasci PVP Čapljina pristupili gašenju požara (pomoć vatrogascima Metkovića) s hrvatske strane. Požar je pod kontrolom, ali nije ugašen.

Na području općine Ravno registriran je jedan požar kod Čepikuća. U kontaktu sa zapovjednikom vatrogasne postrojbe Ravno Mihom Burićem doznalo se da je linija požara duga oko 5 km i da gori nisko raslinje i dio šume na nepristupačnom terenu. Požar je udaljen od prvih kuća i ceste oko 500 do 600 metara.

Jutros oko 07:10 sati, Burić je kazao kako je požar na području Čepikuća i Trebinje lokaliziran, ali su vatrogasci još na terenu. Jedan krak požara se odvojio prema području općine Neum, odnosno prema naseljima Dobri do i Zelenikovac.

Na području općine Neum zabilježena su dva požara od kojih jedan još nije ugašen. Riječ je o deponiji smeća koja je počela gorjeti jutros u 5 sati.

Na području općine Čitluk zabilježen je jedan požar, a na području općine Stolac dva koja su ugašena, navodi se u priopćenju.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj: