Goranu Bogdanu nagrada za najbolju mušku ulogu u filmu ”Otac”, posvetio je Nebojši Glogovcu – Jabuka.tv

Goranu Bogdanu nagrada za najbolju mušku ulogu u filmu ”Otac”, posvetio je Nebojši Glogovcu

U Beogradu je u nedjelju dodjelom nagrada završen 48. Međunarodni filmski festival FEST.

Hrvatski glumac iz Širokoga Brijega Goran Bogdan dobitnik je priznanja za najbolju glavnu mušku ulogu u filmu Otac srbijanskog redatelja Srdana Golubovića.

Goran Bogdan je, primajući nagradu, publici rekao da ju je posvetio nedavno preminulom srbijanskom kolegi Nebojši Glogovcu, koji je i započeo raditi taj projekt.

Glogovac je započeo snimanje tog projekta prije nego se razbolio, pa je Bogdanu, kako je više puta izjavio, pripala velika čast zamijeniti ga, podsjetio je beogradski portal mondo.rs.

Film Otac rađen je u koprodukciji Srbija, Njemačka, Francuska, Hrvatska, Bosna i Hercegovina te Slovenija, a premijeru je imao na ovogodišnjem Berlinalu.

Na završnoj večeri FEST-a američkom glumcu podrijetlom s ovih prostora Johnu Malkovichu, kao posebnom gostu ovogodišnjeg festivala, uručeno je i priznanje Beogradski pobjednik.

Za najbolji film u Glavnom natjecateljskom programu proglašen je Nevidljivi život Karima Aïnouza u brazilsko-njemačkoj koprodukciji.

Nagrada za najbolju režiju pripala je Vaclavu Mohulu za film Obojena ptica, Ritha Calnejais nagrađena je za najbolji scenarij (Mliječni zubi), za najbolju žensku ulogu priznanje je dobila Trine Dyrholm (Dama herc), dok je za režiju najboljeg debitantskog ostvarenja nagradu osvojio Filippo Meneghetti (Nas dvije), prenijela je Hina.

Film Gorana Bogdana dobio dvije nagrade na Berlinaleu

(www.jabuka.tv)


11 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.