Goran Bogdan: “Umjesto Ante Pavelića, dobio sam ulogu Mustafe Golubića”

“Prvi put radim s Bjelom, kojeg poznajem samo kao glumca. Vidio sam da je radio ‘Montevideo, bog te video’, ali to nikad nije bila moja šalica čaja. Radeći zajedno na ‘Senkama’, shvatio sam da je Dragan redatelj i glumac koji ne pristaje na kompromise. Kad nemaš novca, ljudi brzaju, samo da se nešto snima, a ja to nikad nisam ovdje osjetio. Nismo završili snimanje dok nije snimljen perfektan kadar”, izjavio je glumac Goran Bogdan o iskustvima sa snimanja serije ‘Senke nad Balkanom’.

Ovaj naočiti Širokobriježanin za srpske medije je još kazao da nije došao na kasting za ulogu Golubića, koji je iz njegove Hercegovine.

“Bjela me je zvao da igram lik Ante Pavelića, pa je poslije odlučio da igram Mustafu. J… ti tu povezanost, što je on iz Hercegovine. Ne verujem u geografsku povezanost. Čitao sam ‘Dosije Golubić’, ali sam ga igrao po uzoru na likove koje su živeli sa mnom od devedesetih i bili zeznuti. Mustafa nije dobar ni loš, nego ga okolnosti stavljaju u takvu poziciju. On je bio čovek najupućeniji u događaje u svijetu. Uvijek je korak ispred drugih. On je iz Stoca, a jedino mi je bilo lakše dočarati ga jezično. Mustafa Golubić je tajna po sebi i Hercegovina koja nije ispričana. Rodio se 30 kilometara od mog mjesta, a organizirao je ubojstvo Trockog”, priča Goran, koji smatra da je pogreška što se serija ‘Senke nad Balkanom’ ne prikazuje u Hrvatskoj.

“Publika će naći načina pogledati je. Zbog političkih kretanja sve zemlje su kupile seriju osim Hrvatske. Od 13. stoljeća se ovdje na Balkanu lome koplja. Još uvijek puno brojimo krvna zrnca. Naša nužnost je regionalna suradnja. Nije to stvar ideologije, već fizike. Strašno volim Matu Parlova i često ga citiram. Imam običaj reći – ja sam hrvatski glumac i Hrvat i ponosim se time. Međutim, ja sam svjetski prvak”, kazao je Goran Bogdan za Kurir.

(www.jabuka.tv)


6 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.