Goran Bogdan proglašen Umjetnikom godine

U kategoriji Kultura i scena na 22. Večernjakovom pečatu koji je održan u petak Goran Bogdan proglašen je Umjetnikom godine.

Generalni direktor RTV BiH Belmin Karamehmedović predao je priznanje širokobriješkom glumcu.

Nije nikakva fraza niti kurtoazija, no zaista mi je veliko zadovoljstvo da za umjetnika godine mogu proglasiti umjetnika koji spada u samu “kremu” posla kojim se bavi na ovim prostorima, ali i šire.

Glumca koji svakom svojom novom ulogom oduševljava najširi auditorij i mislim da će se svi složiti da nema nikakvih dilema da ova nagrada ide u prave ruke, dragom Goranu Bogdanu, kazao je Karamehmedović.

Film “Faraway” u kojem Bogdan igra glavnu ulogu pored glumice Naomi Krauss na jedan dan je bio najgledaniji film na Netflixu u svijetu.

Hvala Večernjem listu, hvala svim čitateljima i velika mi je čast što sam dio ovakve ekipe, ekipe koja slavi izvrsnost, kvalitetu i dobrotu. Nadam se da ću i ja i svi mi u svojim budući djelovanjima nastaviti u ova tmurna, često siva vremena, donositi što više svjetlosti kroz svoj rad. Hvala vam od srca, riječi su Gorana Bogdana.

Bogdan je u posljednje vrijeme bio zauzet snimanjem druge sezone TV serije “Šutnja” i filma “Za danas toliko” Marka Đorđevića, a glumio je i u spotu novog singla “Stare navike” Prljavog kazališta.

Čekaju ga i dogovorena snimanja u Grčkoj i S. Makedoniji, potom nastupi u trećoj sezoni TV serije “Močvara” i novoj sezoni serije “Senke nad Balkanom” te novom filmu Danisa Tanovića.

Pripremam se i za neka snimanja u sljedećoj godini. Često navratim u svoj rodni Široki Brijeg, uskoro stižem ponovno. Tijelom i dušom podržavam projekt studija scenarija na Akademiji likovnih umjetnosti, možda čak najprije kao student, a potom možda i kao predavač. Široki mi je srcu i jako mi je stalo da napreduje društveni, kulturni i umjetnički život u mom rodnom gradu, rekao je Goran ranije u razgovoru za Večernji list.

Goran Bogdan na Netflixu bio najgledaniji glumac na svijetu

(www.jabuka.tv | Foto: Fena)

11 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.