Google sada prepoznaje vaš rukopis

Nema više potrebe za virtualnom tipkovnicom – Google će prepoznati sve riječi koje rukom upišete po ekranu mobilnih uređaja.

Google je predstavio novi način upisivanja pojmova za pretraživanje na mobilnim uređajima u svojoj tražilici. Za razliku od dosadašnjeg upisivanja pojmova putem virtualne tipkovnice, sada je moguće pojmove doslovno upisati rukom po ekranu, a Google će prepoznati vaš rukopis i zatim pretražiti taj pojam na internetu, piše Dnevnik.hr.

Google tražilica će ‘razmišljati’ kao čovjek!

U Googleu kažu da ovom opcijom ne žele zamijeniti, nego nadopuniti klasičan način pretraživanja, te će ova opcija biti posebno korisna u nekim situacijama poput vožnje taksijem, šetnje napučenim ulicama i slično – dakle, u situacijama kada je malo teže točno napisati sva slova na virtualnoj tipkovnici, te će biti puno lakše samo preći prstima po ekranu i na taj način upisati pojam koji nas zanima.

Da bi pretraživali putem prepoznavanja rukopisa, potrebno je otići na Googleovu mobilnu stranicu i aktivirati Handwrite opciju u postavkama (settings – s gornje desne strane na tabletima, odnosno s donje strane stranice na pametnim telefonima).

Kada ovu opciju aktivirate u postavkama, potrebno je samo pritisnuti slovo ‘g’ koje se pojavi u donjem desnom kutu stranice i možete početi upisivati pojam koji želite pretraživati, te ga možete upisivati na cijelom ekranu (osim na gornjem dijelu gdje se nalazi adresna traka i oznake). Osim slova ‘g’, na donjem dijelu ekrana još se nalazi i oznaka razmaknice kako bi mogli odvajati riječi za pretraživanje i oznaka ‘backspace’ za brisanje.

Googleov Handwrite nije dostupan svim korisnicima Androida i Appleovih telefona i tableta, već samo onima čiji telefoni rade na verzijama Androida 2.3 i novijima, odnosno tabletima koji rade na Androidu 4.0, te na Appelovim mobilnim uređajima koji rade na verzijama iOS 5 i novijima.

Rat tražilica: Microsoft s novim Bingom napada Google!

Na Tech Cruncheu kažu da su i do sada postojale aplikacije za prepoznavanje rukopisa, no ovo je prvi puta da je ova mogućnost implementirana direktno na Googleovu mobilnu internetsku stranicu.

Handwrite je zanimljiva opcija koja većini korisnika vjerojatno neće zamijeniti klasičan način upisivanja pojmova pretraživanja, no u nekim situacijama odlično će poslužiti i olakšati nam pretraživanje putem Googleove mobilne stranice.

(www.jabuka.tv)

1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.