Google podigao razinu sigurnosti na pametnim telefonima

Nakon što je uspješno izvršio beta testiranje, Google je konačno uveo funkciju Pixel Repair Mode za Pixel pametne telefone, a radi se o veoma korisnoj funkciji.

Novi Google-ov Repair Mode ima za cilj poboljšati privatnost korisničkih podataka tokom procesa popravke uređaja. Pored toga, kompanija je najavila i neke druge zgodne dodatke koji će pojednostaviti iskustvo popravke Pixel telefona.

Repair Mode dostupan je na Pixel uređajima koji koriste Android 14. Da bi korisnici mogli koristiti ovu funkciju, njihov Pixel uređaj mora biti nadograđen na najnoviji Android 14 i mora imati najmanje 2 GB dostupne memorije. Aktiviranje nove funkcije vrši se odlaskom u Settings > System > Repair mode, prenosi Bajtbox.

Aktiviranje nove funkcije sigurno doprinosi sigurnijem okruženju za Vaš uređaj, zaključavajući sve Vaše podatke, kao što su poruke, fotografije, pozivi i još mnogo toga. Serviseri koji popravljaju telefon i dalje mogu testirati sve funkcije telefona u novom posebnom načinu rada.

Također, Google je dodao novi zgodan dodatak u aplikaciji Telefon. Naime, korisnici mogu, prije nego što odnesu svoj telefon na servis, ukucati na svom Pixel telefonu #*#7287#*#, kako bi mogli razumjeti s kojim problemom se susreće njihov telefon.

Pored toga, američka kompanija se udružila sa uBreakiFixom kako bi osigurao brze popravke Google uređaja na 700 lokacija širom Sjedinjenih Američkih Država, a većina popravaka bit će završena za 2 do 4 sata. Uz to, Google navodi da se većina korisnika Pixel uređaja nalazi blizu servisnih centara, što znači da neće morati svoj telefon slati miljama dalje kako bi ga ovlašteni serviser popravio.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.