Google Play Store ostao bez milijun aplikacija

Broj aplikacija, koje su dostupne na Google Play Storeu, je značajno pao tijekom posljednje četiri godine, prema navodima iz najnovijeg istraživanja.

Iako ove informacije djeluju zabrinjavajuće za neke, zapravo se radi o dobrodošlom poboljšanju za trgovinu aplikacija.

Istraživači analitičke tvrtke Tradingplatforms.com ukazuju na to da je broj aplikacija, koje su objavljene na Google Play Storeu, pao sa 3,6 milijuna u ožujku 2018. godine na 2,6 milijuna aplikacija u ožujku ove godine.

Ukoliko se pitate kako je trgovina aplikacija ostala bez milijun aplikacija tijekom četiri godine, razlog su napori tvrtke Google da zaštiti korisnike i spriječi da aplikacije krše politiku tvrtke.

Analize pokazuju da je Google uklonio gotovo milijun aplikacija jer su kršile uvjete korištenja. Usprkos svemu, Google Play Store ostaje najveća trgovina aplikacija i danas.

Google Play lista od gotovo 2,6 milijuna Android aplikacija čini je najvećom trgovinom aplikacija u domenu listinga. Na drugom mjestu se nalazi Apple App Store koji ima preko 2,3 milijuna aplikacija za uređaje s iOS platformom, otkriva istraživanje.

Iako je Google Play Store izgubio oko milijun aplikacija tijekom posljednjih 48 mjeseci, nema razloga za zabrinutost kod Android korisnika.

Ovo praktično znači da tvrtkin sustav za sigurnost dobro funkcionira, jer je Google efektivan u uklanjanju aplikacija koje krše propise tvrtke i predstavljaju prijetnju po korisnike.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.