Google ozbiljno kreće u borbu protiv dezinformacija o cjepivima – Jabuka.tv

Google ozbiljno kreće u borbu protiv dezinformacija o cjepivima

Inicijativa Google vijesti u utorak je pokrenula globalnu zakladu za borbu protiv dezinformiranja oko cjepiva za COVID-19, vrijednu do tri milijuna dolara.

Cilj “Otvorene zaklade za borbu protiv dezinformacija oko cjepiva za COVID-19” je podrška medijima u provjeravanju činjenica o cjepivima, objavila je ta Googleova inicijativa u objavi na službenom blogu.

Iako je infodemija COVID-19 po prirodi bila svjetska, dezinformiranje je bilo ciljano na specifične populacije, dodaje se.

Dio postojećih istraživanja pokazuje i da se publika koja nalijeće na dezinformacije ne poklapa uvijek s onom koja želi da informacije budu provjerene, pa će zaklada financirati i projekte kojima je cilj proširiti publiku onih koji žele provjeru informacija, stoji u objavi, a prenosi agencija Reuters, javlja Hina.

Prijavljene projekte recenzirat će 14-člani žiri s predstavnicima akademske zajednice, medija, medicinskog i neprofitnog sektora, kao i predstavnika Svjetske zdravstvene organizacije.

(www.jabuka.tv)


6 komentara

  • google jel to privatna kompanija i od kuda njima pravo da nekom uskrati pravo glasa jel demokratija ili ne ima pravo svak na svoj stav i mišljenje jel oni ovako vode demokratiju kao oni na tviteru da trampa izbrišu i oni vode demokratiju ali svoju

  • Google je davne skrenuo na kinenski tip kapitalizma u kojemu će spodobe sklone kontroli masa određivati tko će vladati, šta je demokracija, određivati javno mijenje i oni će brojati glasove, kako se ne bi otelo kontroli netko tipa Trumpa.

  • Uzalud vam trud. Što jača cenzura i prisila da se primi OTROV silom, veći otpor će izazivati kod ljudi. Nabijte u svoj šupak sebi i svojima, vi koji silom želite ubrizgati to smeće nama. FUJ.

  • Žiri neprofitni sektor (takav ne postoji) akademska zajednica (kako jedan tako svi) mediji (pamflet mašinerija) i šlag na tortu Svjetska zdravstvena organizacija (bastion korupcije)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.