Google Maps greškom uputio horde turista u norveški gradić

Zahvaljujući Google Mapsu turistički autobusi napravili su prometni kolaps na uskim cestama gradića s 5700 stanovnika, oko 30 minuta vožnje udaljenog od popularnih Preikestolen stijena.

Google Maps je itekako koristan, pogotovo za turizam. Pokazalo je to iskustvo norveškog gradića Fossmarka koji su nesretni putnici upravo zbog greške na ovoj aplikaciji preplavili misleći da se nalaze na prekrasnim Preikestolen stijenama.

Zahvaljujući Google Mapsu turistički autobusi napravili su prometni kolaps na uskim cestama gradića s 5700 stanovnika, oko 30 minuta vožnje udaljenog od popularnih stijena.

S obzirom na to da pokriva skoro cijeli svijet, nije ni čudo da i Google Maps ponekad pogriješi: prije nekoliko godina horde automobila su završile u privatnom dvorištu umjesto u državnom parku u New Yersey, a lani su ovu aplikaciju okrivili zbog pogrešno srušene kuće, piše Tportal.hr.

Ova vijest podsjetila je i na neslavno Appleovo predstavljanje vlastite karte na kojoj su se gradovi nalazili u moru, označavala farme kao zračne luke i slično.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.